Gavrilović: U Leskovcu još uvek nema komisija za LAP

Izvor: JUGpress.com, 13.Jul.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gavrilović: U Leskovcu još uvek nema komisija za LAP

LESKOVAC

U Leskovcu je lokalna samouprava donela lokalni plan za borbu protiv korupcije ali on ima nedostatke a komsija još uvek nije formirana, , kaže Zoran Gavrilović , direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) .

„ Analiza tog plana pokazuje da on ima nedostatke u delu mera koji se odnose na privatna i javna partnerstva , javne nabavke , nisu ugrađeni odnosno nisu prihvaćeni”, objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Gavrilović

On je dodao da se u ovom gradu krenulo u formiranje komisije koja treba da izabere članove LAFa  , međutim to stoji“ .

“Generalno, proces izrade lokalnih planova za borbu protiv korupcije jako loše ide. Od 145 lokalnih samouprava koje su obveznici modela za borbu protiv korupcije samo deset je završilo proces, s tim što i ti gradovi koji su završili u većoj ili manjoj meri su to napravili suprotno modelu Agencije za bornu protiv korupcije”, ocenio je Gavrilović.

„ Stanje je veoma loše. I ono što je naš cilj u narednom periodu kao organizacije koja  je inicirala taj proces je da probamo da nekako da taj proces aktiviramo, da stimulišemo lokalne samouprave da rade na tome,“ rekao je Gavrilović .

Prvi put ove godine u izveštaju Evropske komisije navedeno je da borba protiv korupcije na lokalnom nivou  u Srbiji ne funkcioniše.

„Ovo je sada deo EU prioriteta Srbije, jednako kao i Kosovo. Poglavlje 23 , borba protiv korupcije, vladavina prava jeste ključna za evrointegracije Srbije . Ovo je deo toga i mislim da lokalne samouprave treba da se što pre late posla. Neće biti gledanja kroz prste., poručio je  Gavrilović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.