GAS u dobitku od četiri miliona

Izvor: JUGpress.com, 14.Dec.2016, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GAS u dobitku od četiri miliona

LESKOVAC

Na ovog sednici Gradskog veća usvojen je i program poslovanja JP „Gradska autobuska stanica“ Leskovac za 2017. godinu.

Kako je rekao direktor ovog preduzeća Gojko Veličković, GAS je ovu godinu završio sa oko 4 miliona prihoda. Kompletna komunikacija sa putnicima podignuta je na viši nivo, u šta je uloženo oko 4 miliina dinara. U 2017. je planirana obnova celokupnog sistema za video nadzor, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << što podrazemeva 24 kamera, koje bi mogle da sačuvaju sve podatke o licima koja se kreću na stanici. Taj posao je ugovoren sa „Sava osiguranjem“, ova kompanija će štampati svoje reklame na peronskim kartama, za šta će uplatiti GAS-u 700.000 dinara, i taj će novac biti utrošen na pokrivanje peronskog prostora kamerama visoke rezolucije, objasnio je Veličković.

Firma je ekonomski „očišćena“, kako je rekao Veličković, i u ovom trenutku ima 30 miliona potraživanja i ekonomski je spremna za bilo kakav oblik privatizacije. Pravno, problema ima puno jer su prilikom pretvaranja LEGAS-a u GAS napravljeni ozbiljni propusti, što zahteva da se napravi ekipa pravnika koji će taj problem da reše.

Veličković je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatima u radu i da će ovog meseca uposlenici GAS-a primiti tri dela plate, pre svega  zahvaljujući tome što je mesečni obrt podignut na 10 miliona dinara. Četiri radnika je višak, i taj problem će morati da se reši, kako bi se broj radnika sveo na 60.

Iz gradske kase biće odvojeno 211.632 dinara, u cilju nabavke prikolice za prevoz motornih sanki za sneg, za potrebe Sektora za vanredne situacije, Vatrogasno spasilačkog bataljona, odlučeno je na Gradskom veću.

Doneta je odluka o preuzimanju obaveza JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ po osnovu javnih nabavki. Formiranjem novog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ grad Leskovac je preuzeo obavezu za započete a nezavršene radove na kapitalnim projektima i ugovorenim uslugama. Tako će postojeći ugovori dobiti anekse, kojima će se promeniti naručioci i ostale obaveze po ugovoru, a potpisaće ih grad Leskovac preko Gradske uprave za urbanizam i izgradnju.

Naredna sednica Skupštine grada biće zakazana po hitnom postupku za petak, 16. decembar, rečeno je na sednici Gradskog veća

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.