Fotografi bivše Jugoslavije bore se za Tomin šešir

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2022, 19:56

Fotografi bivše Jugoslavije bore se za "Tomin šešir"

Više od 40 fotografa iz zemalja bivše Jugoslavije naći će se u konkurenciji za prestižnu nagradu ”Tomin šešir” koja će večeras od 20 sati, nakon svečanog otvaranja 12. Samita fotografa, biti dodeljena u Leskovačkom kulturnom centru. Najbolji fotografi iz regiona će u Leskovcu boraviti do sutra, nakon čega će se ceo Samit preseliti u Pirot, gde će imati priliku da se upoznaju sa znamenitostima tog grada.

Osim prestižne nagrade, koju su prošle godine podelili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lauraet Branimir Ritonja i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kome je ”Tomin šešir” dodeljen simbolično, ljubitelji fotografije će večeras moći će da vide i dve kolektivne izložbe ovogodišnjih i prošlogodišnjih učesnika, kao i izložbu majstora fotografije Foto-saveza Srbije Branislava Brkića. Najbolji fotografi iz regiona obići će i znamenitosti Pirota, foto: arhiva JV

U petak, 7. oktobra, od 11 sati svoju promociju foto-knjiga održaće Falil Šarki, prošlogodišnji dobitnik nagrade za najbolju fotografiju koja u čast preminulog novinskog fotografa Željka Sinobada nosi njegovo ime.

Posle promocije, učesnici 12. Samita fotografa bivše Jugoslavije sele se u Pirot, gde će do nedelje obići sve lokalitete i znamenitosti, ali i posetiti tkače pirotskog ćilima i proizvođače zanatskog kačkavalja i peglane kobasice.

Organizatori Samita su Foto-klub Leskovac i Leskovački kulturni centar.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.