Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2021, 00:22

Filipović o radu biblioteke u vreme pandemije

LESKOVAC

Na zasedanju leskovačkog parlamenta šef odborničke grupe Jedinstvene Srbije Nenad Filipović komentarisao je i način rada Narodne biblioteke „Radoje Domanoviić“ koja je zbog epidemije izazvane virusom kovid 19 zatvorila odeljenje čitaonice.

„Ovo je primer nesnalaženja uprave biblioteke sa primenom od strane Republičke Vlade propisanih mere epidemiološko-sanitarne zaštite od epidemije. Zamislite >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da svi direktori na isti način zatvore sve ili delove ustanova kojim rukovode, kao opravdanje zaštite od kovida 19, pa onda bi sve stalo a život ne može da čeka. Čitaonicu treba vratiti korisnicima uz primenu već postojećih i poznatih mera epidemiološke zaštite, kao što su rukavice i maske. Mislim i da bi trrebalo da se, u cilju negovanja čitalačke kulture, članstvo u biblioteci ne nenaplaćuje. Ako su godišnja sopstvena sredstva biblioteke 520.000 dinara, a iz gradskog budžeta se izdvaja 69 miliona dinara, onda je tih 0,7% sredstava iz članarine neznatno. Predložio bih i popularizovanje aplikacija koje olakšavaju elektronski pristup digitalnim fondovima leskovačke biblioteke, u cilju privlačenja mlađe populacije koja je naviknuta da bude na klik od željenog sadržaja.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.