Fasade u Leskovcu padaju na glave prolaznika

Izvor: juGmedia, 10.Nov.2012, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fasade u Leskovcu padaju na glave prolaznika

LESKOVAC – Deo fasade sa zgrade u ulici Koste Stamenkovića u centru Leskovca obrušio se i pao na trotoar. Na sreću, nije pogodio prolaznike. Obrušavanje fasada svakodnevna je pojava u gradu na Veternici, gde se započelo, pa stalo sa njihovom obnovom.

Za obnovu fasada u užem gradskom jezgru u proleće 2009. godine je bio zadužen Fond za razvoj Leskovca, a posle njegovog gašenja Agencija za lokalni ekonomski razvoj.

U međuvremenu je samo nekoliko stambenih zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na jednoj strani Bulevara oslobođenja dobilo novi izgled.

Novoizabrani direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Slaviša Zlatanović nije znao da kaže kada će se nastaviti započeti posao.

“Moja ideja je da i poslovi rekonstrukcije, pa samim tim i uređenje fasada, budu u nadležnosti Direkcije, ukoliko, naravno, dobijem podršku gradonačelnika i koalicionih partnera”, istako je Zlatanović.

Fasade su lice jednog grada, a to lice Leskovac prikazuje u ružnom, katastrofalnom svetlu.

Možda je i zato ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ili,  prilikom prošlonedeljnog boravka u Leskovcu, prvo pomenuo fasade i ponudio pomoć svog ministarstva. Samo da ne zaboravi na putu do Beograda.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.