Falke gradi fabriku čarapa u Leskovcu

Izvor: Glas javnosti, 28.Maj.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Falke" gradi fabriku čarapa u Leskovcu

LESKOVAC - Kompanija "Falke" izgradiće do kraja marta iduće godine fabriku čarapa u Leskovcu, najavio je izvršni direktor te nemačke kompanije Godeke Vesel.

- U izgradnju fabrike će biti uloženo osam miliona evra, a zapošljavaće 600 radnika - rekao je Vesel.

On je istakao da je u realizaciji te investicije veliku pomoć pružila Vlada Srbije, kao i grad Leskovac.

Fabrika čarapa će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izgrađena na prostoru bivše fabrike "Inkol" u severnoj industrijskoj zoni, koju je pre dva dana kupila kompanija "Falke", kao i na delu prostora fabrike "Leteks", koji je grad Leskovac kupio i poklonio "Falkeu".

Grad se obavezao da o svom trošku komunalno opremi lokaciju, a Vlada Srbije da za svakog novoprimljenog radnika isplatiti po 4.000 evra.

"Falke" se novom investicijom vratio u Leskovac posle 17 godina odsustva, jer je do 1993. godine uspešno sarađivao sa fabrikom za proizvodnju čarapa "Zele Veljković", koja je sada u stečaju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.