Evropa u Leskovcu - Čukarički domaćin u Ligi Evrope ili Ligi konferencije na Dubočici

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2023, 16:00

Evropa u Leskovcu - Čukarički domaćin u Ligi Evrope ili Ligi konferencije na "Dubočici"

Prijavili su stadion "Rajko Mitić" u Beogradu, želeli potom stadion u Loznici, ali će izgleda Čukarički mečeve u grupnoj fazi Lige Evrope ili Lige konferencije igrati na novom stadionu u Leskovcu, kaže Vladimir Matijašević, sportski direktor beogradskog kluba za Mozzart sport. Ne sumnja da je i u Leskovcu stadion odličan, dodaje, ali se još čeka njegovo otvaranje.

Čukarički je osvajanjem trećeg mesta prošle sezone u Superligi osigurao evropsku jesen i učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u grupnoj fazi Lige Evrope ili Lige konferencije. Beogradski klub je proletos naveo stadion Crvene zvezde kao izbor za evropske mečeve, a potom želeo da igra na novom, još neotvorenom stadionu u Loznici.

To su bile želje, a ipak, kako kaže Vladimir Matijašević, sportski direktor beogradskog kluba za Mozzart sport, realnost je malo drugačija.

Na kraju, kako vidim, stadion na kojem ćemo igrati Evropu biće Leskovac. "Marakana" ne može jer na stadionu učesnika Lige šampiona ne može da igra nijedan drugi klub, što nismo znali. Mi smo prijavili "Marakanu", a potom razmatrali Loznicu koja ima nekih tehničkih problema oko stadiona. Usled kiša koje su padale u prethodnom periodu mislim da neće stići da završe sve pre nego što počnu naše internacionalne obaveze - kaže Matijašević.

Iz Fudabslkog saveza Srbije i potpredsednika Branislava Nedimovića su stigle informacije gde će Čukarički moći da igra Evropu.

Dobio sam infomraciju od gospodina Nedimovića da će nam najverovatnije Leskovac biti privremeni dom u Evropi. Nama sasvim svejedno - Loznica ili Leskovac, svakako verujem da će tu doći više navijača da podrži Čukarički. Mi smo hteli Loznicu, imali smo prvo taj predlog, bio sam na Lagatoru, ali ne sumnjam da je i u Leskovcu stadion odličan. To su novi stadioni i za Čukarički će igranje na njima biti samo lakše jer mislim da će tribine biti dosta dobro popunjene - kazao je sportski direktor.

Krajem aprila je, prilikom posete čelnika Fudbalskog saveza Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija saopšteno da će zvanično otvaranje biti organizovano u drugoj polovini maja.

Podsetimo, prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović ima želju da, osim utakmice i dolaska predsednika Aleksandra Vučića, otvaranje koncertom uveliča i Zdravko Čolić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oktobra prošle godine posetio je stadion ”Dubočica” i tada najavio da će u Leskovcu zaigrati i reprezentacija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.