”Džinsiju” rok za iseljenje iz Leskovca kraj avgusta, novi investitor iz Italije obećava 300 radnih mesta

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jul.2023, 13:16

”Džinsiju” rok za iseljenje iz Leskovca kraj avgusta, novi investitor iz Italije obećava 300 radnih mesta

Nakon što su iz Džinsija otpustili radnike i proglasili stečaj, oni će pogon ”Sintetike” morati da napuste do kraja avgusta, pošto su leskovački većnici dali saglasnost o raskidu ugovora turske kompanije i Grada. Baš kao i što je najavljeno njih će naslediti firma Aunde, koja će, kako je obećano, do 1. septembra zaposliti 300 radnika, dok će u narednih 5 godina uložiti 1,4 miliona evra.

Iako su ugovor o korišćenju pogona u Industrijkoj zoni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << fabrika Džinsi i Grad Leskovac sklopli 2018. godine i to na 21 godinu, taj ugovor je danas i zvanično raskinut. Po rečima šefice Odeljenja za imovinsko-pravne poslove i imovinu Aleksandre Zdravković, Džinsi je u obavezi da izmiri sva dugovanja do 30. avgusta, kada im je poslednji dan za iseljenje imovine.

Zakonski zastupnik fabrike Džinsi Srbija je izjavio da je saglasan sa sporazumnim raskidom ugovora i da će sve obaveze nastale usled neplaćanja zakupnine, kao i troškove korišćenja zakupljene nepokretnosti izmiriti do 30. avgusta i da će objekat isprazniti od ljudi i stvari i predati ga zakupcu, odnosno Gradu Leskovcu - rekla je Zdravković.

Većnici dali saglasnost; foto: M. M.Gradonačelnik Goran Cvetanović već je najavio da će turski Džinsi zameniti italijansa fabrika Aunde, a to su zvanično potvrdili i Gradski većnici koji su dali saglasnost o korišćenju 3 zgrade, kao i za novoizgrađeni objekat portirnice.

U narednih 5 godina fabrika Aunde planira da uloži 1,4 miliona evra, da zaposli 350 radnika na neodređeno vreme u roku od 3 godine i da će najkasnije do 1. septembra zaposliti 300 radnika i da zbog toga ima potrebu za poslovnim prostorom za proizvodnju, kao i kancelarijskim prostorom površine 13.000 kvadratnih metara gde bi pokrenuo proiuvodnju - stoji u obrazloženju.

Podsetimo, da turska kompanija koja u Leskovcu posluje od 2011. godine ima velikih problema bilo je jasno još kada je u oktobru prošle godine oglašena prodaja pogona u Radničkom naselju, međutim, problemi se tu nisu završili - radnici su zbog kašnjenja plata obustavili rad, posla je bilo sve manje, zbog čega su poslati na kolektivni odmor.

Oni su organizovali i protest ispred zgrade Opštine, kada im je Cvetanović obaćao da će sve biti u redu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbogom „Džinsi“, dobar dan „Aunde“

Izvor: JUGpress.com, 24.Jul.2023

LESKOVAC..Na 86. sednici Gradskog Veća Grada Leskovca najpre je doneta odluka o sporazumnom raskidu Ugovora o zakupu poslovnog prostora između Grada Leskovca i Privrednog društva za proizvodnju i trgovinu „Jeanci Serbia“ doo sa sedištem u Leskovcu. Aleksandra Zdravković, šefica Odeljenja za...

Nastavak na JUGpress.com...

"Džinsiju" iz Leskovca ističe i rok za iseljenje i za plaćanje dugova! Za 300 radnika koji su dobili otkaz nađeno rešenje

Izvor: Blic, 25.Jul.2023, 08:22

Nakon što su iz "Džinsija" otpustili radnike i proglasili stečaj, oni će pogon ”Sintetike” morati da napuste do kraja avgusta, pošto su leskovački većnici dali saglasnost o raskidu ugovora turske kompanije i Grada. Baš kao i što je najavljeno njih će naslediti firma "Aunde", koja će, kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.