Izvor: JUGpress.com, 26.Sep.2023, 17:24

Dvadeset pet donacija preko organizacije HELP za mikro i male biznise

LESKOVAC

U okviru saradnje Grada Leskovca i nemačke organizacija HELP uručeno je 25 ugovora o donaciji novih mikro i malih biznisa u okviru regionalnog projekta „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“. Ovaj projekat se realizuje uz podršku nemačke Vlade i sufinansira sredstvima grada Leskovca. Korisnici su dobili opremu prosečne vrednosti 3.000 evra, kao i poslovnu i stručnu obuku u okviru 16 uslužnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << delatnosti poput frizera, keteringa, štampe, foto, računovodstvenih usluga, te devet zanatskih kao što je izrada stolarije, proizvodnja nameštaja, metalskih, pekarskih i automehaničarskih radova. Prilikom uručenja ugovora gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poručio je korisnicima da nije važno čime se bave, već da treba da se trude da budu najbolji u onom čime se bave.

„Grad Leskovac želi da razvije i nastavi razvitak mikrobiznisa, da olakša mladima pokretanje sopstvenog biznisa, i da unapredi već postojeće poslovne delatnosti, u cilju stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mesta. Kroz dosadašnju dugogodišnju saradnju sa organizacijom HELP, ostvarili smo realizaciju projekata u vrednosti od preko 1,3 miliona evra, a podržano je preko 400 naših sugrađana. Ukupna vrednost ovog projekta za teritoriju našeg grada iznosi oko 75 hiljada evra, od toga grad Grad Leskovac finansira 30 hiljada evra.“

Sanja Mitić se obratila u ime HELP-a i poželela sreću svim korisnicima, te dodala da će ova oprema uticati na zaštitu životne sredine.

U ime korisnika obratili su se Jovana Sokić, student gastornomije i preduzetnica pekarske radnje, očekuje da joj ova pomoć i oprema pomognu u proširenju proizvodnje, ali i to što je ekološki efikasna i što će smanjiti potrošnju električne eneergije i količinu otpada. Damjan Janković, vlasnik firme koja se bavi sakupljanjem i transportom sekundarnih sirovina, kaže da će uz ovu pomoć poboljšati svoje kapacitete i stvoriti nove mogućnosti za zapošljavanje, očuvanje životne sredine, kao i podizanje svesti o značaju reciklaže. (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.