Dušanu Ivaniću uručena nagrada Mladen Leskovac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2010, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušanu Ivaniću uručena nagrada "Mladen Leskovac"

NOVI SAD - Nagrada "Mladen Leskovac", koju svake tri godine dodeljuje Matica srpska, ove godine pripala je književnom istoričaru Dušanu Ivaniću.

Nagradu, koja se dodeljuje za celokupno delo iz oblasti istorije književnosti, ovogodišnjem laureatu je uručio predsednik Matice srpske Čedomir Popov.

Rad profesora Dušana Ivanića je veoma bogat tako da je teško obuhvatiti sve što je do sada uradio u oblasti istorije književnosti. Treba pomenuti i njegov rad na univerzitetima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u zemlji i van nje, u naučnim ustanovama i skupovima, u forumima prosvetnih ustanova, na poslovima urednika časopisa, zbornika, važnih edicija i enciklopedija.

Primajući nagradu, Dušan Ivanić je rekao da su tekstološki i književno istorijski radovi Mladena Leskovca u bliskoj vezi sa njegovim interesovanjima.

Institut za književnost i Filološki fakultet nametali su profesorske i istraživačke obaveze, a središte interesovanja profesora Ivanića jesu istorijska poetika srpske književnosti i književna periodika Srba u 19. veku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.