Izvor: JUGpress.com, 06.Mar.2021, 20:42

Dubočica želi agresivnom igrom do pobede u meču sa ekipom Žarkova

LESKOVAC

Fudbaleri leskovačkog prvoligaša Dubočice u uvodna dva meča u prolećnoj sezoni za rivale imali su za dve prvoplasirane ekipe u dosadašnjem delu prvenstva.

U oba susreta momci trenera Saše Mrkića pokazali su spremnost da se iskažu na najbolji način sa ekipama koje plediraju za najviši plasman, odnosno da se od naredne godine nađu u superligaškom društvu Srbije. Fudbaleri novosadskog Kabela >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << položili su oružje pred borbenim Leskovčanima, a u susretu u Kragujevcu sa vodećim Radničkim 1923 mreže obe golmana su mirovale, te su se fudbaleri Dubočice sa ovog gostovanja vratili kući sa jednim osvojenim bodom.

U subotu od 14 časova fudbaleri Dubočice ugostiće ekipu OFK Žarkova, a ovaj susret biće odigran bez prisustva publike zbog poznate situacije sa korona virusom.

Na uobičajnoj konferenciji za novinare, trener Saša Mrkić, između ostalog rekao je da je zadovoljan igrom svojim momaka u oba susreta, uz nadu da će tako biti i u susretima koji slede u nastavku prvenstva.

– Zahvalan sam mojim momcima za jednu divnu utakmicu, gde je bilo i lepote, htenja i požrtvovanja, a uz to i odlično je odigrana utakmica protiv lidera na tabeli. U meč smo ušli sa ciljem da osvojimo sva tri boda i nismo ušli u utakmicu da se branimo, već smo želli da vidimo gde se nalaze u tom momentu naši fudbaleri, što se tiče fizičke spreme i taktičke i lične odgovornosti. Sama utakmica bila je na jednom visokom nivou, i ja sam zadovoljan igrom, ali nisam zadovoljan što naše šanse nismo pretvorili u pogotke. Da je tako bilo kući bi se vratili sa sva tri boda. Za nas prve dve prolećne utakmice sa Kabelom i liderom iz Kragujevca su već arhivirane, a mi smo u oba susreta pokazali da se možemo nositi i sa najboljima. Ako smo mogli da se iskažemo na pravi način sa dve prvoplasirane ekipe, sada je na red utakmica sa ekipom iz srednje zone i nalaze se u sredini tabele i to sa igračima koji su ponikli u beogradskim klubovima, koji znaju i umeju da se nadigravaju. Nama je cilj jasan i kući nam je želja a i tome težimo da bodovi moraju ostajati u Leskovcu, ako želimo da ostanemo u ligi, a to je želja svih nas koji radimo u klubu. Moramo da igramo agresivno i takvom igrom da osvajamo bodove na domaćem terenu. Nema kadrovskih problema za subotnji meč sa ekipom OFK Žarkova, na raspolaganju su svi igrači.

Fudbaler Nemanja Gorčić u Dubočicu je stigao u zimskom prelaznom roku uz zahvalnost upravi kluba i šefu stručnog štaba što su mu ukazali poverenje da bude deo Dubočicu, uz nadu da će se na pravi način klubu odužiti svojim igrama

– U goste nam dolazi ekipa Žarkova, koja je naš direktni rival u borbi za opstanak, a trenutno imaju dva boda više od nas. Mi smo dobro „otvorili” prolećni deo sezone, a u sutrašnjem meču očekujem našu pobedu, jer smo veoma dobro radili u pripremi za ovu utakmicu.

Mladen  Marković je dete leskovačke Dubočice i smatra da je subotnja utakmica od izuzetne važnosti , a uz to veli da će se Dubočica revanširati gostujućim fudbalerima za jesenji poraz.

– Dobro smo radili ovih dana, kao i prethodna dva meseca i bez obzira na činjenicu ko nam je protivnik mi uvek idemo na pobedu i nadam se da ćemo osvojiti sva tri boda kako bi smo nastavili niz dobrih rezultata

Generalni sekretar kluba, Dušan Petković je rekao da je utakmica sa Žarkovom, možda, poslednja na Gradskom stadionu u Leskovcu, jer u narednim danima izvođač radova treba da počne sa radovima na samo stadionu u okviru izgradnje novog savremenog fudbalskog objekta.

– Ovo je najverovatnije poslednja utakmica našeg kluba na Gradskom stadionu, jer nam je izvođač radova nagovestio da možemo na stadionu da boravimo do ponedeljka, i da moramo da pakujemo kofere posle toga i tražimo alternativno rešenje za naredni period. Imamo dva tri rešenja oko odigravanja utakmica kada smo domaćini, ali moramo sačekati i odluku nadležne komisije FS Srbije, koja će obići te terene kako bi se na licu mesta uverila da li postoje potrebni uslovi za odigravanje utakmica.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.