Dubočica umalo ispustila dvocifrenu prednost protiv Dinama, bodovi ipak ostali u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2023, 11:36

Dubočica umalo ispustila dvocifrenu prednost protiv Dinama, bodovi ipak ostali u Leskovcu

Drugi uzastopni trijumf upisali su rukometaši Dubočice koji su sinoć u 15. kolu Arkus lige rezultatom 27:25 (15:5) bili bolji od pančevačkog Dinama. ”Vukovi” su na poluvremenu imali dvocifrenu prednost, što se na kraju ispostavilo kao dovoljna zaliha za nova dva boda.

Publika u leskovačkoj Hali sportova prisustvovala je jednom od najboljih prvih poluvremena Dubočice od kako se taj tim vratio u najviši rang srpskog rukometa. Izabranici Đorđa Teodorovića su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << velikim zalaganjem i trudom Pančevcima dozvolili da u prvih 30 minuta postignu samo 5 golova, dok su raznovrsnom igrom u napadu stekli vođstvo 15:5.

Bili je ekipa Dinama blagi favorit pre ovog meča, s obzirom na trenutno stanje na tabeli, ali i igre u prvom delu sezone pa se stekao utisak da nisu očekivali da će posle prvog poluvremena biti u nezavidnom položaju. To je uticalo i na tenzije na terenu između igrača, koje su eskalirale na poluvremenu isljučenjima na dva minuta za Atanaskovića i Čelicu. Leskovčani odbranili domaći teren; foto: RK Dubočica

Tim iz Pančeva je prepoznatljivu igru pronašao tek u drugom poluvremenu, a na krilima Danila Radovića i Marka Perovića polako su spuštali razliku. Uloge su u nastavku bile potpuno promenjene pa su gosti u 59. minutu prišli na samo gol zaostatka (26:25). Odgovornost je u tom trenutku preuzeo kapiten Dubočice Atanasković koji je u narednom napadu postigao gol za pobedu (27:25).

Na golu Dubočice opet je briljirao iskusni Kocić sa 15 intervencija, dok se u napadu istakao pivot Ristović sa 7 golova. Listu strelaca u timu Dinama predvodio je Perović sa 8 pogodaka.

Drugom pobedom u nastavku prvenstva Leskovčani su stigli do 16 osvojenih bodova, pa su se dodatno približili timovima koji konkurišu za ulazak u plej-of.

Šansu da naprave još jedan korak ka gornjem delu tabele rukometaši Dubočice imaće narednog petka, 17. februara, kada će u Kragujevcu biti gosti Radničkog koji se sa dva boda više trenutno nalazi ispred njih na tabeli.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.