Izvor: JUGpress.com, 11.Apr.2022, 21:32

Dubočica pobedila lidera

LESKOVAC-VLASOTINCE

Vlasotince: Vlasina – Meševo 2:1

Brzi brod: OFK Brzi brod – Sloga 5:1

Paraćin: Jedinstvo – Radnički (P) 1:0

Knjaževac: Timočanin – Hajduk Veljko 0:1

Resavica: Rembas – Radnički (S) 1:1

Jagodina: GFK Jagodina – Trajal 0:2

Mrštane: GFK Dubočica – Budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 2:1

U jednom od derbija u 21.kola srpskoligaškog ,,Istoka” u veoma važnom meču na svom terenu u Mrštanu fudbaleri leskovačkog srpskoligaša Dubočice uspeli su da sa 2:1 savladaju ekipu lidera na tabeli Budućnost iz niškog naselja Popovac. Popovčani su u Mrštane stigli sa željom da osvoje sva tri boda, kako bi zadržali vodeću poziciju na tabeli, a takav plan imali su i fudbaleri domaćina, jer tri boda iz ovog meča obezbeđivali su mirniju završnicu u prvenstvu.

Dubočica je još u ranoj fazi igre, tačnije u 2.minuta postigla vodeći pogodak, a strelac je bio kapiten Dušan Savić, koji je na najbolji nčin pokazao da se radi o golgeteru i strelcu najvišeg dometa. Mogli su momci trenera Perovića da imaju i ubedljiviju prednost još u prvom delu igre, da su samo njegovi fudbaleri bili, bar, malo skoncentrisaniji pred golom gostiju. U 70.minutu drugi pogodak za domaćina postigao je u Nikola Mladenović u 70.minutu igre. Fudbaleri Budućnosti u 90.minutu igre postigli su svoj jedini pogodak za konačan rezultat 2:1 za Dubočicu.

U komšijskom nadmetanju snaga u Jagodini, istoimena domaća ekipa položila je oružje u meču sa Trajalom iz Kruševca, koji je ovom pobedom zaseo na čelu tabele sa dva boda viška i utakmicom manje u odnosu na drugoplasiranu ekipu Budućnosti iz Popovca.

I drugu uzastopnu utakmicu na svojoj ,,Rosulji” fudbaleri Vlasine rešili su u svoju korist i tako se približili u sigurnoj luci, odnosno sredini tabele. U direktnom susretu u borbi za očuvanje srpskoligaškog statusa sa ekipom Meševa fudbaleri Vlasine posle mnogo muka stigli su do pobede od 2.1. U finišu meča, tačnije pet minuta pre kraja fudbaleri Meševa nisu uspeli da realizuju kazneni udarac, jer lopta upućena sa 11 metara otišla je preko gola domaćina

Ekipa leskovačke Sloge koja je prebrinula sve brige oko svog statusa, jer skoro da više nemaju ni teorisjkih šansi za očuvanje srpskoligaškog statusa glatko su sa 5:1 izgubili na gostovanju u Brzom brodu.

Parovi 22.kola, koje se igra narednog vikenda u subotu i nedelju.

Meševo: Meševo – GFK Dubočica

Trgovište: Pčinja – GFK Jagodina

Kruševac: Trajal – Rembas

Svilajnac: Radnički – Timočanin

Negotin: Hajduk Veljko – Jedinstvo

Pirot: Radnički – OFK Brzi brod

Leskovac: Sloga – Vlasina

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Srpska liga Istok: Dubočica u derbiju bolja od Popovčana, slavili Vlasina i Brzi Brod

Izvor: JužneVesti.com, 12.Apr.2022, 17:28

U derbiju 21. kola Srpske lige Istok fudbaleri Dubočice savladali su ekipu Budućnosti iz Popovca sa 2:1. Drugu vezanu pobedu na domaćem terenu upisala je Vlasina, dok je tim Brzog Broda bio ubedljiv protiv leskovačke Sloge.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.