Dubočica mesec i po dana bez uprave, novo rukovodstvo tek posle Nove godine

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2019, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubočica mesec i po dana bez uprave, novo rukovodstvo tek posle Nove godine

U jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji kluba, u finišu godine leskovački rukomentni klub Dubočica su napustili predsednik i članovi Upravnog odbora, a njihovim putem, kako kaže, planira i predsednik Skupštine Božidar Vučković. Skupština još nije usvojila ostavke, a prema rečima Vučkovića, planirano je da se sednica održi tek u narednoj godini. Iz Gradske uprave kažu da se ne mešaju u sportske kolektive, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a u klubu su ostali samo sportski direktor i sekretar kluba, kao i stručni štab i ekipa.

Mesec i po dana nakon odluke predsednika Dubočice Miodraga Stojkovića i petoro članova uprave da podnesu ostavke, javnost je saznala za taj potez i to tek na konferenciji za štampu na kojoj pričali Saša Miljković, sportski direktor kluba i sekretar Goran Ivković.

Predsednik Rukometnog kluba Dubočica Miodrag Stojković pre oko mesec i po dana podneo je ostavku, nakon toga, otišao je i kompletan Upravni odbor. Prepustili smo gradu da dovedu novog predsednika kluba i mislim da se neka rešenja u najavi, šta će dalje biti sa mestom sekretara kluba i sportskim direktorom, to ćemo videti - priča Miljković.

Novo rukovodstvo tek posle Nove godine, foto: B. S. Sportski direktor i sekretar kluba ostali su, dodaje nekadašnji desni bek Miljković, da privedu kraju ovu sezonu.

Ko god da dođe strategija Dubočice se zna, a to je što bolji plasman ove sezone u Superligi i naravno što duže bitisanje na rukometnoj sceni u Srbiji. Ja moram da se zahvalim navijačima i igračima, ali i Gradu na podršci koju nam je davao do sada - priča Miljković.

Stojković je na mesto predsednika kluba došao pre 3 godine, kada je zamenio Igora Rajkovića, nekadašnjeg rukometaša Dubočice, koji je ostavku tada podneo iz privatnih razloga.

Šta će biti sa Dubočicom trebalo bi da bude poznato tek u 2020. godini, kaže predsednik Skupštine Božidar Vučković, inače gradski većnik, kom Zakon o sportu ne brani funkciju predsednika Skupštine.

Vučković kaže da nije bilo zahteva za održavanjem vanredne sednice.

Trenutno nema problema u funkcionisanju kluba, ono što ja znam je da predsednik kluba ostavku podneo iz privatnih razloga. O svemu ćemo odlučivati na sledećoj sednici koja će se održati u januaru. To će svakako biti pre početka drugog dela lige - kaže Vučković.

On dodaje da će se i on povući sa svoje funkcije jer ne želi da mu posao gradskog većnika utiče na poslove u klubu.

I ja planiram da se povučem iz kluba kako ne bi došlo do eventualnog sukoba interesa - kaže Vučković.

Iako Miljković napominje da su odluku prepustili osnivaču, u Kabinetu gradonačelnika su rekli da se oni ne mešaju u poslove kluba.

Mi im se u to ne mešamo. Osnivači smo i ostalih, ali delujemo samo u domenu projektnog finansiranja i ne dalje od toga - bili su kratki.

Dodaju i da im se zasad nisu obraćali iz kluba kako bi rešili nastale probleme.

Umesto da slave kraj uspešne godine gde je Dubočica završila na prvom mestu Suber B lige i ostvarila plasman u ARKUS ligu, gde je trenutno četvrta i u konkurenciji za plej-of, u klubu moraju da brinu za budućnost.

Nastavak sezone očekuje ih 1. februara kada bi trebalo da dočekaju petoplasirani Partizan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.