Izvor: JUGpress.com, 03.Sep.2019, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubočica i Vlasina pobedile

LESKOVAC-VLASOTINCE

U 3.kolu srpskoligaškog ,,Istoka” koje je odigrano poslednjeg vikenda u avgustu, klubovi sa teritorije Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga imale su polovičan uspeh. Leskovačka Dubočica i Vlasina iz Vlasotinca zabeležili su pobede, a pognutih glava, kao poražene ekipe teren su napustili fudbaleri Radana, Moravca Orion i Jedinstva iz Bošnjaca.

Posle poraza na otvaranju ovogodišnje fudbalske >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sezone u Leskovcu, fudbaleri Dubočice uspeli su da savladaju ekipu Trstenika PPT i tako na najbolji način potvrde pobedu izvojevanu u prethodnom kolu u Resavici nad ekipom domaćih ,,rudara”. I ako su, posle prvog poluvremena, mreže oba golmana mirovale na Gradskom stadionu u Leskovcu u nastavku igre napadači Dubočice su zaigrali još ofanzivnije i ulaskom u igri veterana Đokića i Stefanovića otpor gostiju bio je slomljen. U 53.minuta Nikola Đokić je još jednom pokazao da još nije za staro gvožđe i manirom iskusnog strelca uspeo je da primora golmana gostiju da vadi loptu iz sopstvene mreže. Samo tri minuta kasnije u strelce se upisao i Savić, da bi pobedu sa dva pogotka Stefanović, najpre u 76.a potom i u 82. minutu učinio ubedljivom i sa krajnjim rezultatom 4:0. U narednom kolu leskovački srpskoligaš za rivala imaće domaći Sinđelić na stadionu pored reke Nišave u Nišu.

Početni start Vlasine je više nego uspešan. U tri meča ,,Rosuljci” su ostvarili tri pobede i sa devet boda nalaze se na čelnoj poziciji prvenstvene tabele srpskoligaškog ,,Istoka” zajedno sa ekipom Jagodina Tabane i to sa stoprocentnim uspehom. U nedeljnom odmeravanju snaga pored reke Jablanice u Lebanu Vlasina je uspela da sa 1:2 savlada domaći Radan. Vlasotinčani su poveli u 12.minutu pogotkom Hristića a do poravnanja rezultata domaća ekipa je stigla u 36.minutu pogotkom Stankovića posle dosuđenog penala za ,,zelene”. Pobednika je odlučio domaći igrač Bojan Stamenković u 73.minutu pogotkom u sopstvenu mrežu, za veliku radost Vlasotinčana i nova tri boda. U nedelju na ,,Rosulju” stiže ekipa Dunava iz Prahova i sva su očekivanja da će tribine biti pune navijača Vlasine, koji su uvereni da će njihovi fudbaleri ostvariti i četvrtu pobedu u nizu.

Moravac Orion je poklekao na gostovanju u Paraćinu protiv domaće ekipe ,,staklaraca”. Pobeda SFS Borca od 3:0 za mnoge je veliko iznenađenje, ali i nauk za srpskoligaša iz Mrštana da nema lakih ekipa u ovom rangu takmičenja. Prilika za poravni je naredni meč na svom terenu a u Mrštane stiže ekipa naovajlije u ligi Rembas iz Resavice.

Jedinstvo iz Bošnjaca poraženo je kao gost od Jagodine Tabane u Jagodini. Fudbaleri Jagodine smatraju se najozbiljnijim pretedentom za šampionsku titulu, pa je ovaj poraz u neku ruku bio i očekivan kod dobrih poznavalaca fudbala. U subotu u Bošnjacu igra se pravi derbi prvih komšija ekipe Jedinstva i Radana iz Lebana. Za ovaj susret vlada veliko interesovanje pa se tako očekuje da će okupiti veliki broj navijača sa teritorije opštine Lebane a i iz celog Jablaničkog okruga.

Rezultati 3.kola:

Dunav – Temnić 1924 2:0

Topličanin – Timočanin 0:1

Jagodina Tabane – OFK Sinđelić 3:1

Dubočica – Trstenik PPT 4:0

Car Konstantin – Jedinstvo (B) 3:1

Radan – Vlasina 1:2

SFS Borac – Moravac Orion 3:0

Budućnost – Rembas 3:0

U narednom 4.kolu, koje je na programu narednog vikenda, od 16 časova, sastaju se:

Moravac Orion – Rembas, Topličanin PPT – Budućnost, Sinđelić – Dubočica, Timočanin – Jagodina Tabane, Temnić 1924 – Topličanin, Vlasina – Dunav, Jedinstvo (B) – Radan, SFS Borac – Car Konstantin.

Tekst i foto: Vlastimir Stameković

ZONA ,,JUG”

Efikasni strelci

GOLEADA U GORNJEM STOPANJU

Rezultati 3.kola:

U Gornjem Stopanju prava goleada. Malobrojni gledaoci videli su čak 11 pogodaka. Domaća ekipa pet puta se radovala postignutim golovima, a gosti iz Kosanice bili su bolji i efikasniji za jedan pogodak, pa je tako ovaj meč okončan pobedom gostiju od 5:6. Sa pola tuceta u mreži ispraćeni su kući i fudbaleri leskovačke Sloge koji su u Trgovištu poraženi sa 6:2 od domaće ekipe Pčinje. U komšijskom odmeravanju snaga u Medveđi bili su uspešniji fudbaleri Puste reke koji sa 0:3 savladali domaću Jablanicu i tako istakli kandidaturu za najviši plasman. Budućnost iz Orašja stigla je do jednog boda igrajući 2:2 u Blacu sa domaćim Jastrepcem, a Čekmin je igrao nerešeno 1:1 sa domaćom Akademijom 10 u Prokuplju.

Pčinja – Sloga 6:2

Nebeski anđeli – Žitorađa 0:2

Jedinstvo (GS) – Kosanica 5:6

Jastrebac (B) – Budućnost 2:2

Akademija 10 – Čekmin 1:1

Jablanica – Pusta reka 0:3

Vranjska banja – Morava 4:1

Polet 1980 – Svetlost 1:1

U ovom kolu bila je slobodna ekipa Bobišta

Parovi 4.kola koje se igra u subotu i nedlju sa početkom u 16 časova: Sloga – Svetlost, Morava – Polet 1980, Pusta reka – Vranjska banja, Čekmin – Jablanica, Bobište – Akademija 10, Budućnost – Nebeski anđeli, Kosanica – Jastrebac, Pčinja – Jedinstvo (GS). Slobodna je ekipa Žitorađe.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.