Društveno korisnim radom pomogli školu „11. oktobar“

Izvor: juGmedia, 13.Apr.2016, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društveno korisnim radom pomogli školu „11. oktobar“

LESKOVAC – Svi privrednici, njih 30, koji su preko projekta „Podrška razvoju mikorobiznisa u Srbiji“ a pod realizacijom nemačke razvojen organizacije „Help“ dobil  grantove u visini od po 2.400 evra, morali su da odrade 15 časova društveno korisnog rada u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „11 oktobar“.

Svaki dobitnik granta u okviru svojih kompetencija i zanatskih veština uredio je deo prostora i unapredio >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << uslove za boravak učenika u ovoj školi.

„Ovo je primer dobre prakse koji treba prepisati i spovoditi ga uvek kada su u pitanju donatorska sredstva i razni vidovi subvencija. Grad Leskovac nastoji da posebnu pažnju posveti mladim osobama sa smetnjama u razvoju i sa invaliditetom. Mi želimo da im omogućimo podjedanke uslove za školovanje i život, kao i da odbacimo svaki oblik diskriminacije kojoj su oni izloženi“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Saradnjom Grada Leskovca i nemačke organizacije „Help“ do sada je putem pet projekata 236 osoba dobilo podršku za pokretanje sopstvenog posla, kao i jedna proizvođačka kooperativa.

Ukupna vrednost ovih projekata je oko 670.000 evra.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.