Izvor: JUGpress.com, 09.Okt.2022, 09:40

Drugi dan književnog festivala Think Tank Town

LESKOVAC

Drugi dan 16. Festival književnosti „Think Tank Town“ otpočeo je okruglim stolom na temu „Etika i/ili estetika“. Predstavljene je i festivalsko izdavaštvo, „Sjaj starosti – Prvi deo“ (Antropološka studija) Jovice Stojanovića i „24 kratke pesme za 24 duga sata“ Jakuba Fišera iz Plzenja u Češkoj. Sledila je i Priča u nastajanju“ film o „Beogradskom krugu“ gde su učestvovali Bojan Tončić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << scenarista i producent, i Zoran Amar, režiser i producent. Klasični filolog Dejan Acović i Saša Stojanović kao moderator pokušali su da daju odgovor na temu „Etika i/ili estetika kroz antiku: ima li katarze?“. Festival je po običaju zatvorio Ljubomir Živkov svojim „Retrovizorom“ i dodavši da mu je tema festivala veoma bliska.

„Mislim, neskromno, da sam svo vreme do penzije pisao o onome što nije lepo, a pitanja morala su uvek pitanja dobrog ukusa. Kad pišem o onome što mislim da nije lepo hteo ne hteo ja se na svoj novinarski način petljam i u estetiku”, rekao je Živkov.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.