Izvor: JUGpress.com, 09.Dec.2023, 20:29

Druga faza izgradnje kombinovane zeleno-robne pijace košta 38,9 miliona i počela danas

LESKOVAC

Druga faza izgradnje kombinovane zeleno-robne pijace koštaže 38,9 miliona dinara i počela je danas.

Radove je obišao predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović .

Danas je rečeno da , po ovom ugovoru , izvode se radovi na izgradnji objekta broj 5, površine 340m2, koji se sastoji od 12 lokala.

„Ovim novim projektom želimo da svim zakupcima stvorimo lepši i funkcionalniji prostor, koji odgovora njihovim ali i potrebama kupaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
U prethodnom periodu izgradili smo pijačni kompleks i uredili prostor oko nje u nekoliko faza za šta je ukupno izdvojeno 124 miliona dinara. Tu spadaju radovi na mlečnoj hali, uređenje platoa sa nadstrešnicom, izgradnja lokala, nabavka tezgi, parterno uređenje pijace sa prilazima, kao i rekonstrukcija ulice Topličkog ustanka i dela Mlinske i izgradnja saobraćajnice u produžetku Voždove ulice”, rekao je Cvetanović.

Po njegovim rečima završetak radova biće aprila ili maja meseca, zavisno od vremenskih uslova.

Na ovoj pijaci će biti 108 lokala a Cvetanović je rekao da jedan lokal prosečno košta 300 hiljada dinara, sa nadstrešniciom i prostorom za čuvanje robe.

Dodao je da je Upravni odbor Pijace, na njegovu inicijativu, odlučio da smanje zakup tezge sa 6700 dinara na na 5000 dinara.

Cvetanović je rekao i da će razlika biti pokrivena iz budžeta grada i da je juče na račun Pijace prebačeno 15 miliona dinara na ime subvencija.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić je rekao da je izvođač radova Spektar invest i da se ovaj objekat zida.

“Krovna konstrukcija će biti čelična, pokrivena limom, stolarija aluminijumska, objekti iste organizacije i približnih dimanzija, sa portalima i prema ulici Kralja Petra i prema unutrašnjosti pijace. Radovi idu planiranom dinamikom, “dodao je on.

Cvetanović je dans rekao da će se lokali prodavati na licitaciji nakon što Poreska uprava odredi najnižu cenu. (kraj) LJS/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.