Drama u leskovačkoj školi „Vasa Pelagić“ zbog otkaza učiteljici

Izvor: juGmedia, 19.Nov.2012, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u leskovačkoj školi „Vasa Pelagić“ zbog otkaza učiteljici

LESKOVAC – Roditelje 1-3 odeljenja O.Š. „Vasa Pelagić“ u Leskovcu, nezadovoljni zbog otkaza učiteljici, danas je na ulaznim vratima sačekala policija i sprečila ih da uđu u tu obrazovnu ustanovu, odnosno, kod direktora Zorana Karapandžića.

Učiteljica Dobrunka Jovanović dobila je otkaz jer nije u predviđenom roku uplatila u školsku blagajnu 283 hiljade dinara od đačkih ekskurzija, a roditelji nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pustili svoju decu u školu, u znak protesta.

Ulazak u školu bio je zabranjen i novinarima, ali ne i predsedniku Suda za prekršaje, koji se pojavio na poziv policije.

Učiteljica Jovanović je na ktratko bila privedena i u kancelariju direktora i ispitivana, jer je označena kao organizator skupa.

„Nikoga nisam pozvala. Roditelji su se sami okupili. Došla sam sa namerom da obavim poslove oko dnevnika, ali me direktor nije pustio da uđem u školu, kao da sam krminalac“, kazala je vidno uznemirena učiteljica, dok su majke prvaka plakale.

Predsednik Saveta roditelja Miodrag Stanković rekao je da roditelji traže da se učiteljica vrati u školu do okončanja sudskog postupka i naglasio da je Jovanovićeva vratila ceo iznos do 29. oktobra, iako pojedini roditelji nisu u celosti izmirili svoja dugovanja.

Stanković je kazao da i drugi učitelji nisu na vreme uplaćivali novac i da je na roditeljskom sastanku direktor Karapandžić priznao da svi prosvetni radniic u toj školi probijaju rokove za uplatu.

„Tražimo da prosvetna inspekcija i inspekcija iz privrednog kriminala ispita sve uplate svih učitelja sa datumima i rokovima unazad pet gdina, da se vidi učestalost postojanja kršenja zakona u školi i trošenja đačkog dinara, i da se kazne svi oni koji su ćutali u vezi te pojave“, istako je Stanković.

Karapandžić je poručio da će slučaj komentarisati kada se stiša buka.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.