Drama u Leskovcu: Jura ide u Albaniju, 350 otkaza

Izvor: Mondo, 22.Sep.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Leskovcu: Jura ide u Albaniju, 350 otkaza

Nakon pet godina rada, koliko je južnokorejska firma Jura garantovala pri sklapanju ugovora o subvencijama 7.000 evra po radniku, u Leskovcu se pišu otkazi a proizvodnja seli "na jug".

Foto: MONDO/T. Ružić Ilustracija

Šokantnu vest iz Leskovca objavljuje portal Jugmedija.rs, gde se kaže da ono o čemu se nedeljama šuškalo danas je realnost.

U južnokorejskoj fabrici Jura >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Leskovac i zvanično je saopšteno da će deo proizvodnje iz Leskovca biti prebačen u Albaniju, a ono što je izvesno u prvom naletu će bez posla ostati 350 radnika, koji su navodno već napisani.

Jura gradi novu fabriku u Leskovcu

Prema informacijama koje je portal dobio od radnika Jure, a o čemu su njih obavestili menadžeri na skupu radnika, iz Leskovca se u Albaniju seli proizvodnja kablova za podne instalacije koju obavlja hiljadu do hiljadu i po (različiti su podaci) radnika iz Leskovca i okoline.

Svojevremeno je generalni direktor Jure izjavio da su leskovački radnici najbolji u sistemu ove globalne kompanije

"Strah je zavladao u fabrici, ali menadžeri su pokušali da ga ublaže tako što su nam rekli da neće svi ostati bez posla, već samo njih 350, oni koji su često koristili bolovanje i oni koji nisu mogli da se uklope u ritam rada“, priča jedan od radnika kome ne preti opasnost da ostane bez posla.

Ministarstvo o bolesnoj radnici Jure: Istekao joj ugovor

Korejska Jura u Leskovcu pored postojeće gradi i drugu fabriku za oko 500 ljudi, sa savremenom tehnologijom, pa su menadžeri danas objašnjavali da će jedan deo od tih 1.000 ili 1.500 radnika biti prebačeni u novu fabriku, dok će ostali biti raspoređeni na drugim radnim mestima u postojećoj fabrici.

U celoj Juri trenutno radi 2.500 radnika

"Menadžer je izrazio žaljenje što će iz fabrike otići 350 ljudi, a nama ostalima čestitao ostanak", priča naš sagovornik.

Jugmedija podseća da je fabrika Jura otvorena u Leskovcu 2012. godine, za šta je Jura dobila subvencije po oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika i garantovala da neće biti otpuštanja u narednih pet godina. Sada računica kaže da su "za plate radnika ne potroše državne pare".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Jura" seli deo proizvodnje iz Leskovca u Albaniju?

Izvor: Blic, 23.Sep.2018, 10:50

Fabrika "Jura" otvorena u Leskovcu 2012. godine, za šta je dobila subvencije države Srbije po oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika i garantovala da neće biti otpuštanja u narednih pet godina, deo proizvodnje u ovom gradu premestiće u Albaniju, piše Jugmedia.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.