Izvor: JUGpress.com, 27.Apr.2023, 19:13

Dostojanstvo mora biti vraćeno penzionerima

LESKOVAC

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Leskovac osnovao je Forum penzionera koji će se u narednom periodu zalagati za zaštitu prava 30 000 leskovačkih penzionera u vidu:

zaštite prava na adekvatnu penzijuzaštite prava na zdravstvenu zaštituzaštite prava na prava na pravično tretiranje u društvu i prava na kvalitetan život u najlepšem dobu, saopšteno je danas.

” 1,1 milion >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << penzionera u Srbiji živi na granici siromaštva. Među njima su i leskovčani čija penzija ne može pokriti ni pola potrošačke korpe. Prosečna penzija u Leskovcu je 27000 dok je u Beogradu 43 000 iako su troškovi i cene iste a pogodnosti za penzionere manje. Penzioneri u Leskovcu moraju imati jednake pogodnosti u odnosu na penzionere u većim gradovima.

Stranka slobode i pravde ima plan da:

prosečna penzija bude najmanje 50% vrednosti prosečne platese  vrate nezakonito umanjene penzijesvako stariji od 65 godina, ko je bez ikakvih primanja, dobije pomoć od svoje države u vidu socijalne penzije od 100 evra mesečno.

Nećemo dozvoliti ponižavanje penzionera koji su primorani da se tuku za svinjsku plećku na akciji u Lidlu.

Forum penzionera Stranke slobode i pravde Leskovac vratiće dostojanstvo leskovačkim penzionerima”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Forum penzionera Stranke slobode i pravde Leskovac. (kraj) SP/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.