Donirao pulsni oksimetar Dečijoj internoj klinici

Izvor: Megafon.co, 30.Jul.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donirao pulsni oksimetar Dečijoj internoj klinici

U znak zahvalnosti, zbog uspešnog lečenja svog sina, Danijel Milanković je donirao pulsni oksimetar Dečijoj internoj klinici. Pulsni oksimetar će se koristiti za invazivna merenja najbitinijih vitalnih funkcija najmlađih pacijenata.
Ovaj aparat, poklon je porodice Milenković, čija se beba donedavno lečila u toj ustanovi. Porodica Milenković je u saradnji sa Bojanom Stanimirovićem, muzičarom leskovačkog benda >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << „Amadeus“, prikupila preko 200 hiljada dinara i kupila ovaj medicinski uređaj.
“S obzirom na to da sam gotovo sve vreme dok je trajalo lečenje boravio ovde…. Želim da od srca pohvalim celokupno osoblje Klinike, koje je maksimalno požrtvovano i koje brine o svoj dečici. Tako da je ovaj poklon samo mali znak zahvalnosti. Znam da kada su takve situacije u pitanju, potrebna je moderna medicinska oprema. A znam iz svog ličnog iskustva, da su pulsni oksimetri itekako bitni”, ispričao je Danijel, inače pripadnik Vojske Srbije.
“Ja sam nakon rođenja mog četvrtog deteta, sina Mijata, odlučio da novac koji bi potrošio za slavlje, namenim u ove svrhe. Od izuzetne pomoći je bio veliki humanista i veliki čovek, Boki iz benda „Amadeus“, koji je donirao veći ostatak para”, dodao je Danijel.
Pulsni oksimetar je preko potreban I na Klinici za dečije interne bolesti KC Niš, nisu skrivali zadovoljstvo zbog ovog humanog gesta.
“Meni je zaista drago što se Danijel odlučio da nam donira pulsni oksimetar. To je ono što nam svakako treba, za sve naše pacijente. Svakako smo svi srećni što je naš mali pacijent sada dobro i da će nakon nastavka lečenja i zdravstvene brige, porasti u jednog zdravog i lepog dečaka. Apelujem na sve ljude dobre volje, da slede ovakve postupke i ulažu u život”, izjavio je dr Dejan Milojević, načelnik intenzivne nege Klinike za dečije interne bolesti KC Niš.
Vrednost doniranog pulsnog oksimetra, iznosi 200.600 dinara.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.