Izvor: JUGpress.com, 05.Jun.2020, 17:33

Donacija Fondacije princeze Karatine Karađorđević opštoj bolnici

LESKOVAC

Fondacija princeze Katarine Karađorđević je Opštoj bolnici Leskovac poklonila po osam električnih bolničkih kreveta za intenzivnu negu, transformatora za struju i dušeka, ukupne vrednosti preko 5,2 miliona dinara.

Ovo je oprema koja je Odeljenju za hirurgiju već decenijama unazad neophodna za adekvatnu negu najtežih pacijenata. Od ove fondacije je na početku korona krize dobijen i defibrilator. Ova donacija je bila i razlog za konferenciju za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << medije na kojoj je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zaključio da Srbija i Leskovac zahvaljujući radu na tom polju imaju ozbiljan zdravstveni sistem.

„Nije se desilo da pacijenti oboleli od kovida i pacijenti koji dolaze zbog drugih stanja ne budu sagledani. Ova borba je za sve nas veliko iskustvo. Naučila nas je da smo jaki i dovoljno spremni da odgovorimo na teške izazove. U leskovačku Opštu bolnicu, ka kojoj gravitira preko 250 hiljada stanovnika čitavog Jablaničkog okruga, ulažena su ozbiljna sredstva kako bi to bila jedna od najmodernijih ustanova u Srbiji.“

Gradonačelnik je naveo i kao ozbiljno ulaganje u zdravstveni sistem i činjenicu da se standard zdravstvenih radnika podigao, jer je plata lekara specijaliste 2012. godine bila 62 hiljade dinara, a ove je preko 106 hiljada, dok je plata medicinske sestre bila 2012. 32843 dinara, a sada je 47572.”

Načelnik Odeljenja za hirurgiju Jovica Vučković je izrazio zadovoljstvo što odeljenje na kojem radi napreduje, dok je Slobodan Gavrilović, specijalista anesteziologije, dodao da njegovom sektoru mnogo znače transportni respiratori koje je Opšta bolnica dobila.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević je ovu priliku iskoristio da uputi apel svim sugrađanima i upozori ih da je virus korona i dalje među nama.

„U narednih 15 dana je neophodno da se ponašamo odgovorno, da nosimo maske, vršimo dezinfekciju i redovno peremo ruke. Iako većina novoobolelih pripada grupi mladih ljudi sa lakšom kliničkom slikom, savetujem svima da se pripaze, jer proces oporavka traje mesec dana i nimalo nije bezazlen.“

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.