Dokumenti elektronskom poštom i za dijasporu

Izvor: juGmedia, 20.Mar.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumenti elektronskom poštom i za dijasporu

LESKOVAC – Građani Srbije u dijaspori od danas mogu sva dokumenta iz matičnih službi da dobiju u Leskovcu putem elektronske pošte.

Tu uslugu, prvu posle Niša, omogućava aplikacija na gradskom sajtu: e-dijaspora.gradleskovac.org, čiji je autor Srećko Stamenković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca za razvoj elektronskih usluga.

Jedna od prednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << aplikacije je i to što obrasci mogu da se popunjavaju ćiriličnim i latiničnim pismom.

Sva dokumenta, izvodi iz matične knjige rođenih, venčanih i umrlih, proslediće se u roku od 15 dana po domaćim cenama, ali u devizima, u iznosima od 10 do 15 evra.

Leskovačka matična služba pružaće, zapravo, usluge građanima u inostranstvu rođenih u 103 opštine u Srbiji i u 4 na Kosovu i Metohiji.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.