Dobitnik “NIN”-ove nagrade gost leskovačke Biblioteke

Izvor: JužneVesti.com, 19.Sep.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik “NIN”-ove nagrade gost leskovačke Biblioteke

Pisac i akademik Goran Petrović, koji je za roman Sitničarnica “Kod srećne ruke” 2000. godine dobio “NIN”-ovu nagradu, o svojim delima govoriće na književnoj večeri u Leskovcu, u petak, 20. septembra od 20 sati u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”.

Pored Petrovića, na književnoj večeri će, prema najavama organizatora, učestvovati i profesor Aleksandar Jerkov.

Petrovićeva dela prevođena su na 17 jezika, a na osnovu njegovih romana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rađene su predstave, televizijske serije i radio-emisije - kažu organizatori.

Autor je brojnih romana, priča i drama, a pored “NIN”-ove, dobitnik je i nagrada “Meša Selimović”, “Borislav Stanković”, “Ivo Andrić”, “Vitalove” nagrade, književne stipendije Fonda Borislava Pekića i druge.

Ulaz na književno veče je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.