Đuričić: Ovakve utakmice treba zabraniti

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 00:41

Đuričić: Ovakve utakmice treba zabraniti

Reprezentativac Srbije Filip Đuričić raduje se punom stadionu u Leskovcu protiv Bugarske.

Tim Dragana Stojkovića Piksija je poražen u prijateljskom meču u Belgiji (1:0), koji se igrao pred praznim tribinama stadiona u Luvenu.

UEFA je neposredno pred ovaj susret ublažila kaznu Srbiji i protiv Bugarske će na zapadnoj tribini biti dovoljen ulaz odraslima, a na ostalim tribinama samo najmlađima.

"Super. Jako nam je drago. Ovo što smo igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez publike. Generalno, mislim da treba zabraniti ovakve utakmice. Ovo je neki drugi sport. Drago mi je da će biti pun stadion u Leskovcu i da ćemo proslaviti to kako dolikuje", rekao je Đuričić za FSS.

Đuričić kaže da se Srbija predstavila u dobrom svetlu u Belgiji.

"Mislim da smo zaslužili bar nerešeno, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni napadali smo u drugom poluvremenu. Znamo da je najbitnija utakmica u nedelju. Predstavili smo se u dobrom svetlu. Idemo dalje, znamo šta nam je činiti. Fokus je na nedelju".

"Ceo tim je dobro odigrao, osim prvih 5-10 minuta, kada smo odigrali katastrofalno, primili onako gol. To je usmerilo samopouzdanje u prvom poluvremenu, samim tim i igru. Bila je ovo utakmica protiv jedne jake ekipe, koja hoće da igra non-stop. Ne znam da li su ispucali dve lopte bez razmišljanja. Ima mnogo mesta za napredak. Ali, cela zemlja zna da je najbitnija utakmica u nedelju."

Filip je u prvom poluvremenu pogodio stativu, a u finišu utakmice prečku.

"Neverovatno. Prva šansa, brzinski sam se okrenuo, instinktivno sam se okrenuo i šutnuo levom, slabijom nogom. Mislio sam da ulazi, ali je lopta pogodila stativu. Druga šansa, lopta je malo bežala, morao sam u padu da šutnem. Činilo mi se da će ući, ali opet prečka. Nadam se da ćemo ovu sreću sačuvati za neki drugi put", ističe Đuričić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.