Đule: Roštiljijada je tradicija, a ne vašar

Izvor: JužneVesti.com, 03.Sep.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đule: "Roštiljijada je tradicija, a ne vašar"

Frontmen grupe Van Gog Zvonimir Đukić Đule, koji je sa svojim bendom nastupio na leskovačkoj Roštiljijadi, kaže da mu nikada nije bilo jasno zašto ovu manifestaciju nazivaju vašarom i ističe da Leskovac treba da se ponosi svojom tradicijom.

Nakon sinoćnjeg koncerta na kome je bilo preko 2.000 ljudi, Đule napominje da mu je bila čast da nastupi na Roštiljijadi i objašnjava da je “bitno da se po >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gradovima dešavaju stvari”.

Puno ljudi u tih sedam dana prođe kroz Leskovac. To je dobro i za grad. Ovde je divan narod. Fantastično smo dočekani i nema čega da se stidite. Vaša Roštiljijada je tradicija, a tradiciju ne možemo da zovemo vašarom. To malo degradirajuće zvuči - poručuje Đule.

Pevač Van Goga kaže da se Leskovac ima tradiciju kojom treba da se ponosi i da to treba da iskoristi na najbolji mogući način.

LESKOVAC JE POBEDIO! :-D Kakva publika, kakav koncert! Hvala ljudi, bili ste FENOMENALNI! :-)

Roštilj nije probao na nekom od štandova, ali je, kaže, pre koncerta uživao u kafani.

Uvek sam se pitao šta bi se desilo kada bi se u Leskovcu otvorio Mek Donalds. Sigurno bi ga pojela pljeskavica - kazao je kroz smeh.

Iako grupa Van Gog postoji skoro tri decenije, u publici na njihovim koncetima ima puno tinejdžera koji nisu bili ni rođeni kada je ova grupa nastala.

Uvek mi je drago kada vidim armiju tih klinaca ispred bine. Drago mi je da se to dešava u ovoj eri budalaština, laži i rijaliti programa koji zatupljuju mozak. Postoji nada i neki optimizam da nije sve otišlo do đavola -  ističe Đule.

Kaže da nije otišao iz Srbije upravo jer je prepoznao neku drugu pozitivnu energiju kod novih generacija koje stasaju.

Da nisam video njihov talenat i želju da se bore za nešto drugačije i pozitivno, odavno bih i ja zapalio odavde. Mi imamo toliko toga za ponos da toga nismo ni svesni - kaže ovaj muzičar.

Po njemu, nada za rok postoji, “ma koliko mediji pokušavali da ga sankcionišu i unište”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.