Đilas u Leskovcu: Bojkot izbora mora dovesti do promena

Izvor: JužneVesti.com, 09.Okt.2019, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas u Leskovcu: Bojkot izbora mora dovesti do promena

Da je sadašnja vlast napravila društvo koje se plaši da kaže šta misli, već podanički prihvata svaku odluku, zbog čega je sistemu potrebna velika promena, rekao je danas u Leskovcu lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. Predstojeće izbore će bojktovati i na taj način će pokušati da pokrenu, kako kaže, prekopotrebne promene.

Zbog toga što, kako kaže, ne postoje fer ili ne fer izbori, već izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ima ili nema, zbog toga će predstojeće bojkotovati, a njihova odluka predstavlja protivljenje svemu što se društvu trenutno dešava. Jedinstvo koje je okupilo opoziciju, kaže Đilas, treba čuvati i ne dozvoliti da se ono uruši jer će ono prvo dovesti do promena.

Podržite jedni druge, razgovarajte međusobno, dođite do nekog rešenja koje je prihvatljivo za sve. Samo to jedinstvo koje mi danas treba da simbolizujemo u Savezu može da donese neke promene u Srbiji. Moramo da promenimo bahati odnos vlastodržaca prema svima ostalima i zato bojkot. Bojkot sve te nenormalnosti u kojoj živimo - kaže Đilas.

Tvrdi i da Srbija za 6 meseci može izgledati mnogo drugačije, ali se novac svih građana mora trošiti na racionalniji način - umesto gradnje stadiona, uložiti u školstvo i besplatne udžbenike, umesto u bespotrebne rekonstrukcije da se ulaže u banje.

Ubuduće će razgovarati sa građanima i pokušati da im objasne zbog čega treba doći do promena i šta njihov bojkot znači.

Mi ljudima samo treba da ponavljamo kakva je situacija, kako će biti sutra i kako ova zemlja može da izgleda sutra - rekao je Đilas.

One koji zbog egzistencije pristaju da idu na mitinge i svašta pišu po društvenim mrežama, kako kaže, ne treba osuđivati, već razumeti razloge zbog kojih to rade.

Đilasovoj poseti prisustvovalo je četrdesetak Leskovčana koji podržavaju ovu političku opciju, ali i svi predstavnici leskovačkih odbora koje su u Savezu za Srbiju.

Podsetimo, kampanja za bojkot izbora počela je pre 2 dana u Nišu, a opozicionari su najavili obilazak svih mesta u Srbiji kako bi građanima objasnili šta bojkot znači.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.