Izvor: JUGpress.com, 03.Nov.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ditman u Leskovcu : Nemačka najveći bilateralni donator

LESKOVAC

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman rekao je danas u Leskovcu  da je Nemačka  najveći bilateralni donator  Srbiji I istakao  značaj nemačke razvojne saradnje I podrške u otvaranju novih radnih mesta.

“ Podržavamo veliki broj inicijativa, jedna od njih je I obrazovanje  mladih ljudi, pre svega mislim na dualno obrazovanje, što je jedan  od prioriteta Vlade”, rekao je Ditman.

On je dodao da Nemačka, kroz svoju pomoć,  podstiče >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << osnivanje malih preduzeća.

“Želimo da damo podsticaj preduzetnuštvu I u okviru toga  pružamo pomoć ovakvim malim kooperacijama I zadrugama”, rekao  je Ditman koji je predao  opremu  Zanatskoj zadruzi „Zelena zvezda“ i pčelarskim udruženjima „Beli bagrem“ i „Dubočica“, u okviru projekta nemačke vlade „GIZ YEP“.

“ Mi veoma tesno saradjujemo sa gradom Leskovcem I gradonačelnikom  Cvetanovićem I zbog  toga mi je  veoma dragio što danas predajemo ovu opremu”, rekao je Ditman I objasnio da se saradnja sa Leskovcem “ odvija u oblasti vodoprivrede, infrastrukture , toplifikacije” a da je “ posebno tesna saradnja  u delu privrednog rasta I otvaranja novih radnih mesta”.

On je rekao I da sejalica , koja je donirana zemljoradničkoj zadruzi,   treba da  pospeši I pomogne u efikasnijem  sejanju a da se , druga oprema   odnosi na proizvodnju organskog meda .

“Med iz Srbije je veoma poznat a nama će biti drago da imamo  i med proizveden u Leskovcu”, rekao je Ditman.

In je objasnio da se sa porodicom već godinu I po dana u Srbiji I da su se I lično uverili kako je srpski med izuzetno kvalitetan.

Ditman je rekao da je vrednost ovih donacija oko 30.000 evra.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao da je Nemačka  “strateški partner Srbije” I da “Leskovac takodje vidi Nemačku  kao državu koja može da doprinese privrednom razvoju našeg grada”.

“Razgovarali smo o novim investicijama a čuli ste I da je premijer Srbije pre nekoliko dana spominjao Leskovac kao jedan od gradova za nove investitore iz Nemačke”, rekao je Cvetanović I dodao da su “nova radna mesta prioritet grada Leskovca”.

“Siguran sam da će neka od nemačkih kompanija u narednom periodu naći plodno tlo da ovde otvara nova radna mesta”, rekao je Cvetanović.

Ambasador Nemačke I gradonačelnik Leskovca su se na kraju posete fotografisali sa  učenicima Poljoprivredne škole iz ovog grada.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.