Izvor: JUGpress.com, 24.Apr.2021, 20:52

Dinamo slavio pobedu protiv Dubočice

VLASOTINCE-LESKOVAC-VRANJE

DUBOČICA – DINAMO (VRANjE) 1:2 (0:1)

Stadion: ,,Rosulja” u Vlasotincu

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Dejan Trifković (Beograd)

Pomoćnici: Nenad Radoičić i Goran Bogićević (Beograd)

Strelci: Za Dubočicu: N. Mladenović u 68.minutu, a Tumbas u 39. i Stevanović u 75.minutu za Dinamo.

Žuti kartoni: Vuković, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << M. Stanković (Dubočica), Santos Jersival, M.Stanojević, Veškovac, M. Stevanović (Dinamo)

DUBOČICA: Lučić, Mitrović (Stamenković), Savić, Gorčić, Kačar (M.Stanković), N.Mladenović, Radić, Marković, Stojković (L.Mitrović), Vuković (Z.Stanković), Milić (J.Jovanović).

DINAMO: Vukašinović, Čubrilo, Zlatković, Stanojević (Veškovac), Gordić Keča), Stevanović, Nedeljković, Santos Jersival, Spasić, Tumbas, Jezdović (Lazović).

Stadion na fudbalskoj ,,Rosulji” u Vlasotincu bio je, danas, mesto fudbalskog obračuna prvih komšija u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Pobeda Dubočici bi mnogo značila u ovom meču, i mnogo mirnije bi se ušlo u samoj završnici prvenstva, dok je ovaj susret za Vranjance bio prilika da pobedom produže nadu za očuvanje prvoligaškog statusa. Baš zbog te činjenice oba rivala u meč su ušla sa željom da ga dobiju, i od prvog minuta obe ekipe su zaigrale čvrsto i odgovorno ne mareći mnogo da sama igra bude kvalitetna i lepa.

Već u 12.minutu igre gosti su ozbiljno pripretili preko neugodnog Tumbasa čiji upotrebljivi centaršut nisu umeli njegovi napadači da pretvore u pogodak za vođstvo. Potom je Čubrilo u 29.minutu bio u izglednoj prilici, ali golman Dubočice nije dozvolio da bude savladan. U završnici prvog dela igre, Vranjanci koriste nedovoljnu budnost u odbrani Dubočice i preko brzonogog Tumbasa u 39.minutu stižu do vođstva od 0:1. Dva minuta posle gola gostiju u prilici je bio kapiten Leskovčana Dušan Savić, čiji udarac iz izgledne prilike golman gostiju Vukašinović prosleđuje u korner van okvira svog gola.

Fudbaleri Dubočice uspeli su da poravnaju rezultat na 1:1 u 68.minutu igre, pogotkom Nikole Mladenovića, koji je odbijenu loptu od prečke gostiju posle udarca glavom kapitena Savića loptu prosledio u nebranjenu mrežu gostiju. Nastavili su momci trenera Saše Mrkića da atakuju na gol svojih komšija, ali u takvoj igri zaboravili su da moraju mnogo više reda da vode o bezbednosti svog gola, jer u ekipi Dinama bilo je nekoliko veoma raspoloženih fudbalera za igru u ovom, po svemu sudeći sudbonosnom meču za obe ekipe. Ne baš dobro poziciono stojeći poslednja linija odbrane svog gola, dozvolila je da brzonogi Mlađan Stevanović primi loptu a da potom u brzom kontranapadu nadmudri odbranu Dubočice i zatrese mrežu golmana Ivana Lučića u 75.minutu za veliku radost svojih drugova. U poslednjih 15 minuta igre fudbaleri Dubočice krenuli su još ofanzivnije na gol svog rivala, pa je tako u 79.minutu šansu imao strelac gola za Dubočicu Nikola Mladenović, ali njegov udarac uspeo je ukrotio golman gostiju Darko Vukašinović.

Posle ovog poraza na svom terenu Dubočica je svoje šanse za opstanak ozbiljno ugrozila i do kraja prvenstva sigurno ne sme dozvoliti da svoj položaj još više učini bezizlaznim, jer do završetka prvenstva treba da se odigraju još pet kola, od toga Dubočica u tri navrata gostuje,. najpre Slogi u Kraljevu, Grafičaru u Beogradu i Radničkom u Pirotu. Na ,,Rosulju” stižu ekipe Radničkog iz Sremske Mitrovice i beogradskog IMT.

Izgubljene bodove u meču sa Dinamom moraju se nadoknaditi negde na strani, uz uslov da na ,,Rosulji” na svom terenu ne sme biti kiksa. I da je kojim slučajem, danas, Dubočica savladala komšijski Dinamo sigurno ne bi prebrinula sve brige oko opstanka u ligi, već bi morala u svakom narednom susretu da ulazi sa željom i nadom da iz njega izađe kao pobednik. Samo takvim odnosom mogu se ostvariti zacrtani ciljevi, a to je opstanak u društvu najboljih prvoligaških ekipa Srbije.

Rezultati preostalih danas odigranih utakmica 29.kola:

Železničar – Sloga 1:0

Jagodina – Radnički (SM) 1:3

Budućnost – RFK Grafičar 1:1

Loznica – Kabel 0:0

Zemun – Radnički 1923 (Kg.) 1:1

Borac 1926 – OFK Žarkovo 2:0

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.