Izvor: Medijski istraživački centar, 15.Dec.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica iz Leskovca u teškom stanju

Učenica Hemijske škole u Leskovcu koja je juče povređena kada je na nju u školskom dvorištu naleteo džip u veoma je teškom stanju ali je trenutno van životne opasnosti.
Načelnik Odeljenja intenzivne nege i reanimacije hirurgije u Nišu Nenad Filipović rekao je danas novinarima da je devojčica na aparatima za veštačko disanje.
'Trenutno je van životne opasnosti, međutim njeno stanje je veoma teško zbog čega je teško prognozirati kako će se sve to završiti. Prerano je davati definitivne prognoze, moguće su još brojne komplikacije', rekao je Filipović.
On je kazao da su u saniranju povreda devojčice učestvovali hirurzi, urolozi, ginekolozi i ortopedi. 
'Primila je šest litara krvi I 22 litra tečnosti samo u toku popodneva i noći. I sada je bez svesti', rekao je Filipović i dodao da je devojčica zadobila veliki broj povreda koštano- zglobnog sistema i unutrašnjih organa.
U Leskovcu je u dvorištu srednje Hemisjke škole povređena jedna profesorka i učenica kada je na njih u školskom dvorištu naleteo džip Mercedes čiji je vozač izgubio kontrolu.
Kako su rekli očevici događaja, u nesreći je lakše povređen i jedan učenik.
Prema saznanjima iz policije, ali i prema rečima očevidaca, za volanom džipa bio je bivši funkcioner JUL-a i bivši predsednik leskovačke vlade K.S.
On se džipom kretao velikom brzinom iz pravca Vučja kada je, prema rečima očevidaca, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u jedan kamion, prešao na drugu stranu kolovoza, udario u jedan automobil, a potom uleteo i u školsko dvorište, udarivši na učenike koji su bili na odmoru.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.