Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deveti “Dani vodenice” u Vučju

LESKOVAC-VUČJE

Tradicionalna manifestacije „Dani vodenice“ po deveti put je organizovana u Vučju. Posetioci su mogli da uživaju u prigodnom kulturno-umetničkom programu koji je pripremio Dom kulture u Vučju, ali i da degustiraju kulinarske specijalitete od najfinijeg brašna koje se na tradicionalan način melje u ovim vekovima starim objektima.

Direktor Doma kulture u Vučju Bratislav Stanisavljević popodsetio na cilj ove manifestacije, a to je pospešivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << turizma Vučjanskog kraja.

„Želimo da dovedemo nove ljude koji će posetiti i vratiti onu slavu koju je Vučju nekad imalo. Vučje ima čime da se diči: Skobaljić grad, kanjon reke Vučjanke, hidrocentrala, bazen, ove naše vodenice na koje smo veoma ponosni. Grad ulaže zavidna sredstva u obnavljanje ovih vodenica i zahvaljujemo se na naporu da im vratimo stari sjaj“.

Andrea Tošić, pomoćnik gradonačelnika Leskovca, je istakla da vučjanski kraj ima ogroman turistički potencijal s obzirom na brojna prirodna istorijska i kulturna bogatstva, ali i da se ovaj kraj diči i ukusnim gastronomskim specijalitetima od najukusnijeg brašna koje su za sve posetioce ove manifestacije ljubazni domaćini i vrsne domaćice pažljivo pripremali.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.