Izvor: JUGpress.com, 22.Jun.2021, 10:01

Detaljna regulacija za zonu novih zgrada u Badinačkim livadama

LESKOVAC

Na Dnevnom redu 29. sednice Gradskog veća Grada Leskovca bio je predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za zonu poslovanja sa porodičnim stanovanjem u sektoru „C2“ i delu sektora „C5“ u PGR-u 9 na području GUP-a Leskovac. Jasminka Milenković, šef Odeljenja za urbanizam, u obrazloženju je rekla da ukupna površina planskog obuhvata iznosi šest hektara i 54 ari.

Ovde su u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Badinačke livade.

„Konačna granica plana detaljen regulacije utvrdiće se prilikom izrade i stručne kontrole nacrta plana. Planski osnov za izradu je Plan generalne regulacije 9 „Bunibrodske livade“. Deo predmetnog prostora čini neizgrađeno građevisnko zemljište, dok su na delu prostora izgrađeni porodični stambeni objekti. Planirana pretežna namena sektora „C2“ je poslovanje sa porodičnim stanovanjem. Planom su propisane smernice za uređenje prostora kroz: zadržavanje i unapređenje postojećeg porodičnog stanovanja, planiranje novih sadržaja poslovne namene, kao i izgradnju i unapređenje infrastrukturne mreže. Planirana pretežna namena sektora „C5“ je poslovno-proizvodna delatnost. Planom se u ovoj zoni predviđa izgradnja saobraćajnog terminala, kao potreba zone privređeivanje. Sadržaji i kapaciteti objekta nisu precizno definisani. Granicom predemtnog Plana detaljne regulacije obuhvaćen je manji broj katastarskih parcela u severnom delu sektora „C5“ sa izgrađenim porodičnim stambenim objektima, koji prema faktičkom stanju čine urbanističku celinu sa sektorom „C2“.“

Milenkovićeva je dodala i da je cilj izrade ovog plana definisanje urbanističkih parametara i uslova za uređenje i izgradnju objekata čime bi se stvorili uslovi za plansko usmeravanje dalje izgradnje i razvoj zone poslovanja, kao i za pokretanje procedure za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i ozakonjenja objekata.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.