Deliblaćani, Gajčani i Bavaništanci na Zonskoj smotri u Pančevu

Izvor: KovinEkspres.rs, 04.Maj.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deliblaćani, Gajčani i Bavaništanci na Zonskoj smotri u Pančevu

54. Zonska smotra Muzičko-folklornog stvaralaštva dece Južnog Banata biće održana u subotu, 9. maja, u sali Kulturnog centra Pančevo sa početkom u 17.00 časova.

Na ovoj manifestaciji kovinsku opštinu predstaviće tri kulturno – umetnička ansambla i jedno društvo.

KUD “Paja Marganović” iz Deliblata nastupiće sa “Igrama iz Leskovca” (koreografija i umetnički rukovodilac Zoran Radojičić, šef orkestra Vitomir Purić).

KUD Gaja imaće >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << na ovoj smotri svoja dva predstavnika, odnosno mlađi i stariji uzrast. Mlađi će izvesti “Vlaške igre Crnorečja” (koreografija i umetnički rukovodilac Valentina Sekulić, šef orkestra Pavle Ubović), dok će stariji pred publikom pokazati “Igre iz Banata” (koreografija i umetnički rukovodilac Katarina Kosovac, šef orkestra Pavle Ubović).

Priliku da na zonskoj smotri učestvuje dobilo je i Društvo za čuvanje i negovanje narodne tradicije “Bećarac” iz Bavaništa sa “Igrama iz Rađevine” (koreografija Bratomir Laćković, umetnički rukovodilac Maja Jereminov i šef orkestra Zoran Belanov).

Organizator ove manifestacije je Kulturno – prosvetna zajendica Pančevo, selektor Saveza amatera Vojvodine je Dajana Kostić, a voditelj programa biće Biljana Gnjidić.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.