Del Boj iz Leskovačke mućkalice

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Boj iz "Leskovačke mućkalice"

Hipokrat sa ostrva Kos je u četvrtom veku pre nove ere bio rodonačelnik savremenog koncepta shvatanja i klasifikacije glavobolja.

Trebalo je da prođe skoro 2.000 godina do prve moderne naučno zasnovane klasifikacije glavobolja na idiopatske (primarne) i simptomatske (sekundarne).

Ipak, trebalo je da prođe čak 2.400 godina da Svetska zdravstvena organizacija prihvati novu podelu glavobolja na idiopatske, simptomatske i leskovačko-briselske.

Ove poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su karakteristične po tome što može da ih predvidi samo predsednik Vučić u dnevniku.

Dobar roštilj traži veće količine piva, te je predsednik na svečanom otvaranju leskovačke Roštiljijade upozorio sve okupljene na moguće posledice sudbonosne vertikale: roštilj – pivo, pošto posao predsednika i jeste da najavi šta nas čeka u budućnosti.

-Boleće ih glava! - rekao je predsednik Vučić na otvaranju Roštiljijade, jerbo je politika veština mogućeg, te vanserijski političar mora da zna sve da predvidi, pa i kako će se osećati učesnici Roštiljijade sutra oko podne.

-Boleće ih glava za 10, najkasnije 12 sati! - izneo je predsednik svoju viziju razvoja situacije u zadimljenom Leskovcu.

Predsednikova vizija situacije se, kao i uvek, pokazala kao tačna.

-Predsednik Vučić je genije! Evo, mene stvarno boli glava! Živeo Vučić! – probudio se jedan sutra oko podne i konačno shvatio da je predsednik vizionar za Ginisovu knjigu rekorda.

-On je rekao za 10, najkasnije 12 sati, a mene boli glava već posle sedam sati! Predsednikove vizije se ostvaruju i pre roka - bio je oduševljen drugi Leskovčanin koji sve do te noći, kada je popio četrnaest hladnih piva ispod šatre samostalnog ugostiteljskog radnika iz Svrljiga, nije verovao da u ovoj zemlji iko može išta šta da pogodi tako hirurški precizno.

Još gore je bilo u Briselu.

Tamo su pažljivo pratili svečano otvaranje Roštiljijade u Leskovcu i nije im promaklo da je predsednik Vučić u jednom trenutku, okružen razdraganim lokalnim življem, najavio da stiže u četvrtak u Brisel, te da će im postavljati neka pitanja.

-Boleće ih glava od naših pitanja! - opisao je predsednik Vučić pred razdraganim lokalnim življem Leskovca, u neponovljivom miljeu leskovačkih mućkalica, šta će se desiti briselskoj administraciji kad on stigne u Brisel.

-Užas! On dolazi u četvrtak, najavio je da će da ispituje, a ja nisam pipnula knjigu! – kriknula je Federika Mogerini dok je pratila prenos iz Leskovca i tu jezivu najavu predsednika Vučića da će da ih boli glava od njegovih pitanja.

-Osećam se kao pred malu maturu – rekla je prestravljeno Mogereni, koja je, za razliku od onih iz Leskovca, pravilno shvatila poruku.

Leskovačko biračko telo, međutim, i dalje je bilo ubeđeno da će njih da boli glava, tako da se javljalo sve više ljudi koji su lično doživeli viziju predsednika Vučića.

-Je l' pominjao predsednik nešto za stomak! Mene sem glave, boli i stomak – izjavilo je sutradan oko podne za lokalnu televiziju nekoliko učesnika tradicionalne Roštiljijade sa mokrim krpama u predelu čela.

-Kakva fantastična predsednička dijagnostika! - zaključilo je pola Leskovca tog dana, jer je biračko telo čudna sorta: uvek pogrešno shvate poruke predsednika Vučića.

Mada im je još draže bilo kada su na svim nacionalnim frekvencijama gledali reprizu otvaranja Roštiljijade, i kasno shvatili da se predsednikova vizija: “Boleće ih glava”, ne odnosi na njih, već na žitelje Brisela, poznatog evropskog grada gde predsednik Vučić svrati s vremena na vreme da bi ih maltretirao pitanjima na koja niko ne zna odgovor.

Recimo, prošli put kad je bio u Briselu pitao je Federiku Mogerini:

-Kažite mi Federika, od čega je napravljena kuća Sunđer Boba i gde se tačno nalazi?

-To je lako! - rekla je Mogerini radosno: “Kuća Sunđer Boba napravljena je od ananasa i nalazi se na dnu okeana!”

Onda je predsednik Vučić, držeći kraj naočara u donjem desnom uglu usana, postavio pitanje od koga je visoka predstavnica EU osetila bol u predelu temena.

-Kako ananas na dnu okeana ne istruli, već u svakoj epizodi Sunđer Boba izgleda ko nov? - pitao je predsednik Vučić.

Onda je Federika Mogerini iz tašne izvadila kafetin i popila ga bez vode na prazan želudac.

Usledilo je drugo pitanje.

-Kako je moguće da je ćerka Kebe Krabe kit? - pitao je predsednik Vučić.

Mogerini je osetila bol u predelu slepoočnica.

Usledilo je treće pitanje.

-Kako je moguće da ste vi visoka predstavnica Evropske unije, a ja sam viši od vas za glavu? - poentirao je predsednik Vučić, a Mogerini se ispružila na kanabe držeći mokru krpu na čelu, ko lokalni živalj iz Leskovca drugog dana Roštiljijade oko podne.

U Leskovcu i Briselu veruju da je veći vizionar od Del Boja samo predsednik Vučić. Za razliku od onog prvog čija se vizija: “Sledeće godine u ovo vreme bićemo milioneri”, nikada nije u potpunosti ostvarila, vizija onog drugog: “Sutra ujutru u ovo vreme imaćete migrenu”, ostvaruje se redovno.

Tako da niko u Briselu i Leskovcu više ne pita: Eeee, jesi gledao sinoć “Mućke”?, nego: Eeee, jesi li gledao sinoć “Leskovačku mućkalicu”?

Zato što Del Boj iz “Mućki” ništa ne pogađa, ali zato Del Boj iz “Leskovačke mućkalice” pogađa sve.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.