Dejan Cakić iz Guberevc prvo do krsta u Grdelici

Izvor: JUGpress.com, 19.Jan.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejan Cakić iz Guberevc prvo do krsta u Grdelici

LESKOVAC-GRDELICA

Plivanje za Časni krst Crkvena opština Grdelica i ove godine je organizovala na ušću Kozaračke reke u Južnu Moravu, koja je, za razliku od lane, bila znatno dublja.

Prvi je do bogojavljenskog znamenja stigao Dejan Cakić iz Guberevca.

Njih šestoricu nije uplašio ni debeli minus spolja, ni ledena voda Južne Morave, jer su pred sobom imali dva cilja: pobediti u trci za Časni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << krst i pobediti sebe.

Relativno kratku deonicu, jer na ovom mestu nema uslova da se ispoštuje razdaljina od 33 mesta, pri čemu svaki simbolizuje jednu godinu Hristovog života, prvi je preplivao Dejan Cakić iz Guberevca, koji u ovom poduhvatu već ima iskustva.

” Učestvujem četvrti put, ali prvi put u Grdelici. Dopada mi se organizacija i treba da čuvamo hrišćanske običaje. Bilo je super.Plivao sam ranijih godina u Dobrotinu, Grabovnici i u Vlasotincu. Pobedio sam pre osam godina, pa danas. Bavim se gradjevinom, igram fudbal, trčim maraton i volim sport i nadmetanja”, rekao je on.

Svim učesnicima pripale su zahvalnice hrama Svetog Jovana u Grdelici, a pobedniku ikona, krst i srebrnjak.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.