Defileom mažoretkinja počelo Leskovačko leto

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jun.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Defileom mažoretkinja počelo "Leskovačko leto"

Velike i male mažoretkinje prošle su sinoć centralnim gradskim ulicama, čime je otvoren 19. "Leskovački letnji festival". Manifestacija se u dvorištu Šop-Đokićeve kuće održava od 17. do 30. juna, a organizatori su najavili bogat program za sve sugrađane.

Prve večeri građani su uživali u nastupu Kulturno-umetničkog društva Lemind, a oni koji su bili na otvaranju, kažu da je ovo lepa tradicija koju Leskovac ima.

Sećam se da smo još kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << deca jedva čekali "Leskovačko leto" jer se tada ulica zatvara, imamo šetalište samo za nas i uživamo u muzici i igri. Isto je i danas, zaista je lepo što se neguje ova manifestacija - kaže Jelena.

Manifestacija se održava od 17. do 30. juna, foto: S. S. Festival organizuje Turistička organizacija Leskovca, a prema rečima direktora ove ustanove Nebojše Kocica, građane očekuje popularan i zanimljiv program.

"Leskovačko leto" ulazi u lepu tradiciju, a počeli smo je pre 19 godina. Ove godine imamo nekoliko zanimljivih koncerata, gostovaće nam grupa Piloti, Ivana Jordan, imaćemo "Veče harmonike", a gošća će nam biti draga Merima Njegomir koja će biti i u žiriju za izbor "Prve harmonike Srbije - Soko Banja" - rekao je Kocić.

U narednih petnaestak dana biće odigrane brojne predstave, a najraznovrsniji program pripremljen je za najmlađe.

Podsetimo, deo Bulevara oslobođenja, od Tehnološkog fakulteta do Robne kuće, u toku trajanja manifestacije će biti zatvoren od 18 sati do ponoći.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.