Izvor: JUGpress.com, 22.Sep.2021, 20:51

Dani evropske baštine

LESKOVAC

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“u Leskovcu je u okviru Dana evropske baštine na temu „Kulturno nasleđe za sve“ organizovala predavanje „Stari zanati u Leskovcu“ na kome su učestvovali istoričari Živan Stojković i Miroslav Karanfilović. Ovom prilikom prikazan je i film „Opstanak zanata uprkos vremenu“ i izložba rukotvorina posvećenu starim zanatima.

Manifestacija Dani >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << evropske baštine pokrenuta je 1985. godine  na inicijativu  Saveta Evrope, a 1999. pridružila se i Evropska unija. Ciljevi Dana evropske baštine su podizanje svesti evropskih građana o bogatstvu i kulturnoj raznolikosti Evrope.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.