Izvor: JUGpress.com, 02.Nov.2023, 22:57

Dan škole “Vuka Karadžić”

LESKOVAC

U sali Narodnog pozorišta Leskovac prigodnim programom Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obeležila je dan škole. Direktorka škole Snežana Pešić Nikolić obraćajući se okupljenima rekla je da se uposlenici škole vode željom da njihovi učenici pre svega izrastu u dobre ljude.

„Učimo ih da rade na svom obrazovanju, da neguju pozitivne životne vrednosti, da otrkivaju i razvijaju svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << potencijale i da se nikada ne predaju. Želimo da naši učenici budu spremni da se suoče sa izazovima budućnosti i zato ih podstičemo da uče, da neguju pozitivne vrednosti, da logički razmišljaju, da analiziraju i prezentuju svoja znanja, ali i da razvijaju toleranciju i enpatiju. I najvažnije, da neguju i čuvaju ono detinje u sebi. Naša misija je da stvaramo puteve kojima će koračati naši učenici ostavljajući tragove i putokaze generacijama koje dolaze gradeći nove staze i pomerajući granice novog sveta, baš kao što je to činio i čovek čije ime naša škola ponosno nosi, Vuk Karadžić. O našim željama i radu svedoče uspesi naših učenika i dostignuća u svim oblastima vaspitno-obrazovnog programa. I samim tim na najbolji način prezentuju sebe i školu koju pohađaju, a mi kao kolektiv smo tu da ih podržavamo i ohrabrujemo.“

U ime lokalne samouprave čestitke je uputila Brankica Stamenković, članica Privremenog veća Grada Leskovca, koja podseća da je Vuk Karadžić reformator srpskog jezika i pravopisa.

„Jezik je simbol ne samo identiteta već i čitave zajednice. Mi na maternjem jeziku usvajamo prve reči, progovaramo, rastemo i sanjamo. Zato je na nama da taj maternji jezik čuvamo, a nema boljeg čuvara maternjeg jezika i pravih vrednosti od obrazovnih institucija u našem gradu. Zato je nama kao lokalnoj samoupravi stalo da sve obrazovne institucije na teritoriji našeg grada imaju što bolje uslove i trudimo se da svake godine povećamo sredstva i izdvajanja za ovu oblast.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.