Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2023, 00:34

Dan otvorenih vrata u Leskovca

LESKOVAC

Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović razgovarao je danas sa zainteresovanim građanima, objavljeno je na sajtu grada .

Prijemu građana prisustvovali su i predstavnici gradskih i republičkih preduzeća, ustanova, institucija i službi.

Tim povodom, Cvetanović je rekao :

„Svakog utorka i četvrtka, gospodin Vladimir Branković, obavlja razgovore sa građanima. Svi ostali, na odgovornim pozicijama, kako u Gradskoj upravi, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i gradskim i republičkim institucijama, su takođe otvoreni za prijem i razgovor, naravno svako iz svog domena.

Olakšavajuća okolnost ovakvih prijema je što se svi nadležni nalaze na istom mestu. Do sada smo razgovarali sa dvadesetak ljudi, a ukupno se prijavilo još toliko. Teme su slične kao i na svim prijemima, komunalna infrastruktura, zdravstvo, problemi imovinsko-pravnih odnosa…

Nakon ovakvih prijema koje nazivamo Otvorena vrata većina sugrađana ode odavde sa, ili uglavnom rešenim problemom, ili sa savetom kako da se reši u dogledno vreme i to jeste naš osnovni cilj. Pored rešenja svog problema, naši sugrađani na ovaj način doprinose poboljšanju rada lokalne samouprave, takođe i nekih republičkih organa i omogućavaju nam da zajedničkim snagama naljstavimo da gradimo lepši, bolji i razvijeniji grad.“

Odgovarajući na pitanje novinara Cvetanović je rekao da se rešavaju problemi građana koji su u vezi sa lokalnom samoupravom, gde nema problema sa imovinsko-pravnim odnosima i to promptno i efikasno, već u toku nedelje, i dodao da svaki od prisutnih direktora, načelnika, šefa odeljenja, aktivno učestvuje u radu i već sutra imaju sastanke kako bi rešili probleme na korektan način. Dodao je da se rešavaju skoro svi problemi, ako su oni realni, i da može da zaključi da je ovaj put manji broj ljudi koji su došli da traže zaposlenje, od 20 koji su prošli, samo su 2 osobe tražile posao.

„Kada smo pitali građane koji im je najveći problem u gradu iznosili su konrektne stvari kao odgovore poput trotoara, psi lutalice i dr., dok određeni procentat, negde oko 42 % kaže da ništa ne zameraju,“ – dodao je predsednik Cvetanović.

Jedan sugrađanin, gospodin Banković Borivoje, je došao da samo čestita predsedniku Cvetanoviću i da kaže da nema nijedan problem da je zadovoljan životom u gradu Leskovcu, navodi se u objavi. (kraj) SG/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.