Da li će leskovčani plaćati veće komunalne takse?

Izvor: JUGpress.com, 17.Dec.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će leskovčani plaćati veće komunalne takse?

LESKOVAC

Na sedmoj sednici Skupštine grada odbornici su usvojili izmenu i dopunu Odluke o lokalnim komunalnim taksama, izmenu i dopunu Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, kao i predlog odluke o preuzimanje obaveza JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ Leskovac po osnovu javnih nabavki, o kojima su odbornici vodili objedinjenju raspravu.

Nebojša Cakić, šef odborničke >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << grupe SDS, ukazao je na to da su komunalne takse povećane do najvišeg nivoa. Nenand Zdravković iz iste odborničke grupe upitao je da li postoji limit do koga lokalna samouprava može da podiže takse, i da li je Leskovac dostigao taj iznos. Bratislava Prokopovića iz SDS-a interesovalo je kakvi se efekti očekuju od primene odluke o komunalnim taksama i kako će to uticati na prihodnu stranu budžeta.

Načelnica Gradske uprave za urbanizam i komunalno stambene poslove Jasminka Milenković objasnila je da je reč o usklađivanju taksi sa indeksom potrošačkih cena, što ova uprava radi svake godine.

Nenad Filipović, šef odborničke grupe Jedinstvena Srbija, rekao je da su odbornici ove stranke došli do saznaja da su takse na potpuno istom nivou kao prošle godine, te da će odbornici Jadinistvene Srbije glasati za ovu odluku.

On je upitao da li je tačno da nerazvijene opštine mogu da imaju 30 posto niže takse, budući da su odlukom određeni maksimalni iznosi. Jasminka Milenković je objasnila da su odlukom predviđene takse koje su u odnosu na proteklu godinu minimalno povećane.

Nenad Zdravković iz SDS-a postavio je pitanje da li će primena ove odluke dovesti do povećanja cene registracije.

Uz kraću disusiju usvojena je i o Gradskom pravobranilaštu grada Leskovca.

Nebojša Cakić, šef odboričke grupe SDS, izneo je svoj stav da javno pravobranilaštvo treba da uzme aktivnije učešće u zastupanju interesa lokalne samouprave.

On je upitao koje su to usluge po ugovoru za koje će biti izdvojeno 960.000 dinara.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.