DSS: Čega se pametan stidi

Izvor: JUGpress.com, 25.Apr.2018, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Čega se pametan stidi

LESKOVAC

Gradski odbor DSS Leskovca uputio je reakciju Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress a povodom “najnovijeg obraćanja, odbornika Dragana Savića medijima”.

“Odbornik Savić u tom obraćanju pretvara sebe od ,,dželata,, u žtrtvu, pozivajući se na sramnu presudu vrhovnog suda kojom se on oslobađa od krivičnog dela uvrede, izvršenog na taj način što je za skupštinskom govornicom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << grada Leskovca, nazvao poimenično naše članove, Momčilović Milicu i

Ćosić Bratislava, ,,šugavim magarcima,,.

U to vreme Savić Dragan nije bio odbornik pa ga nije moga štititi odbornički imunitet. Njegovu krivicu potvrdila je i presuda osnovnog suda u Leskovcu, jednog časnog i poštenog sudije sa ogromnim iskustvom. Pred tim istim sudom Dragan Savić je predlagao svedoke koji se nisu odazivali na poziv suda pa je to bio glavni razlog zašto se inače jedan zaista jednostavan proces odužio.

Predlagao je čak za svedoka gradonačelnika grada Leskovca, gospodina Gorana Cvetanovića (da apsurd bude veći on je i pokrenuo mehanizam njegove smene u gradskom veću), ali je posle više ročišta odustao od tog predloga. Njegovi svedoci su uglavnom svedočili da je Dragan Savić ,,lep i pametan,, pošto nisu ni bili na sednici skupštine.

Kada je presuda po njegovoj žalbi došla na odlučivanje pred veće višeg suda u Leskovcu, Dragan Savić je zahvaljujući zemljaku biznismenu, počeo da šalje emisare u viši sud u Leskovcu, sve bivše i sadašnje političke funkcionere da urgiraju na njegovom oslobađanju. Ta trgovina uticajem nije pomogla jer su sudije veća višeg suda, sudile po slovu zakona. Obe okrivljujuće presude na više strana obrazlažu zašto uvreda nije izrečena u političkoj debati. Kada je Dragan Savić video da je ,,vrag odneo šalu,, posegao je za poslednjim adutom tj. ,,surduličkim pajtosem,, koji mu omogućava da u istorijski kratkom roku od 11 dana od kojih su 4 neradna vrhovni sud Srbije donese oslobađajuću presudu, i naloži da Momčilović Milica i Ćosić Bratislav plate sve troškove postupka.

Kada bi u svim slučajevima sud bio tako ažuran naše pravosuđe bi bilo u mnogo boljem stanju. Ali ne, u ovom slučaju ažurnost i prioritet važi samo za Dragana Savića.

Prema tome neka Savić ne plače nad svojom sudbinom, jer su ceh nepravedno platili drugi, pa mu je bolje da se pokrije i ćuti a ne da napada časne sudije i odbornike gradske skupštine”.

Građani procenite sami, navodi se u saopštenju koje prenosimo integralno a potpisuje ga GrO DSS Leskovca

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.