DS: 2013. godina izgubljena godina u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 24.Dec.2013, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: 2013. godina izgubljena godina u Leskovcu

LESKOVAC – Predsednik GrO opozicione DS u Leskovcu Miodrag Miladinović ocenio je danas da je godina na izmaku izgubljena godina za Leskovac u pogledu novih investicija i novih radnih mesta.

Sumirajući, Miladinović je sa delom odbornika DS kazao na konferenciji za novinare da nije bilo ni velikih infrastrukturnih projekata.

“Leskovac se nalazi u stagnaciji, nisu stvoreni uslovi za dalji razvoj, ni razvojna >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << klima”, kazao je Miladinović, navodeći da se u narednoj godini moraju redefinisati ugovori sa PWW-om i Metroparking jugom u korist Leskovčana.

Leskovac u stagnaciji

Odbornik Goran Stoiljković je za usvojeni budžet od 3,4 milijarde dinara za 2014. rekao da je nedopustivo nizak za grad veličine Leskovca, kao i sredstva uzdvojena za Direkciju za urbanizam i izgradnju i za mesne zajednice.

Šef odborničke grupe Ninoslav Stanković ocenio je da bi svaka druga politička grupacija “teško preživela” u uslovima pretnji, pritisaka i u uslovima hapšenja, i zahvalio se članstvu i simpatizirema na strpljenju.

“Nastavićemo da delujemo kao na poselednjoj sednici gradske skupštine”, rekao je,

Plata direktora Komunalca 17.820 dinara

Stanković je posebno naveo “detalj” iz skupštinskog materijala iz koga se vidi da je bruto plata direktora JKP “Komunalca”, najsiromašnijeg gradskog preduzeća – 171.820 dinar.

“Šta je to spektukalrno što je taj direktor uradio”, zapitao se Stanković.

Pretnje medijima

Odbornik Jugoslav Stevanović je ponovio da su subvencije za poljoprivrednike rebalansom za 2013. godinu smanjene od 140 na 50 miliona dinara, a Mirjana Perišić je govorila o medijima.

Perišićeva je ocenila da su mediji u Leskovcu bili neslobodni u 2013. godini i da su radili pod pritiscima i pretnjama. “Nekima se pretilo javno i Skupštini”, rekla je.

Ponovo se osvrnula na Radio Leskovac i najavu formiranja televizije u tom javnom preduzeću, rekavši da takav potez ije dozovljen ni sadašnjim Zakonom o javnom informisanju, a ni nacrtom novog zakona,  koji do karaja 2014. godine predviđa gašenje svih medija u vlasništvu države, odnosno, lokalane zajednice.

Demokrate su Leskovčanima poželle srećnu i berićetniju 2014. godinu.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.