DONJA LOKOŠNICA Vesna Ilić podednica u brzom nizanju paprika

Izvor: juGmedia, 19.Sep.2016, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DONJA LOKOŠNICA Vesna Ilić podednica u brzom nizanju paprika

LESKOVAC – Pobednica tradicionalnog takmičenja u nizanju paprika na Paprikarijadu u Donjoj Lokošnici je Vesna Ilić (44), koja se uzgojem i nizanjem autohtone „nizače“ bavi „od kada zna za sebe“.

Vesna Ilić

Ona je specijalnom iglom najbrže od desetak takmičarki nanizala 100 paprika, skoro minut brže od drugoplasirane i trećepalsirane Jovane Kostić i Radmile Nikolić.

„Srećana sam >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i uzbuđena jer se prvi put takmičim. Od kada znam za sebe, a najmanje 20 godina ja se bavim nizanjem paprika. Nižem i kod kuće i za nadnicu po selu“, kaže ova Donjolokošničanka.

Najbrže nižu paprike

Za najboljeg mladog proizvođača na ovoj manifestaciji proglašen je Miloš J Stojanović (25), koji paprike proizvodi na pola hektara.

„Ova godina je rodnija od prethodnih jer su joj kombinacija sunčanih i kišovitih dana pogodovali“, kaže pobednik.

Manifestaciju u organizaciji ALER-a, otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. On je ovom prilikom citirao časopis koji se distribuira u avionima Air Serbia u i kome između ostalog piše da se paprika „nizača“ u Donjoj Lokošnici proizvodi od semena koje je pre sedam vekova stiglo iz Turske.

Miloš J Stojanović

Svim pobednicima podeljeni su prigodni pokloni, a poklone su na lutriji dobili i drugi proizvođači iz Donje Lokošnice

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Jedanaesti “Dani paprike” u Donjoj Lokošnici

Izvor: JUGpress.com, 19.Sep.2016

LESKOVAC..U selu Donja Lokošnica kod Leskovca  jedanaesti put za redom održani su „Dani paprike“...Vesna Ilić  iz ovog sela pobedila je u tradicionalnom takmičenju u nizanju paprika...Druga je Jovana Kocić a treća Radmila Nikolić...Pobednica kaže da paprika niže od svoje dvadesete godine...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.