Izvor: JUGpress.com, 23.Maj.2023, 18:27

Cvetanović tvrdi: Uređenje ulice u Vinarcu nema veze sa vinogradima “Milenijum tima” ali . . .

LESKOVAC

U toku je uređenje ulice Nikole Tesle u Vinarcu dužine 598 metara, za šta će biti izdvojeno 10,2 miliona dinara. Gradonačelnik Goran Cvetanović tvrdi da je ovo još jedan dokaz da se putna infrastruktura unapređuje na celoj teritoriji grada, kako u selima, tako i u prigradskim i gradskim naseljima.

„Nastojimo da adekvatnom infrastrukturom pokrijemo celu teritoriju od 144 naseljena mesta, jer to znači kvalitetniji i bolji život građana.“
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Gradonačelnik je prokometarisao i tvrdnje da se ova ulica asfaltira zbog „Plantaže“ tj vinograda koje je kupio Milenijum tim a delom zakupio jedan od vlasnika ove kompanije Ivan Bošnjak , naglasivši da to nije tačno.

„Mi to radimo zbog građana Leskovca”, tvrdi Cvetanović.

No, medjutim, ipak… “. Radimo i zbog „Plantaže“, jer tamo već radi 150 ljudi, uglavnom iz Vinarca. Na toj plantaži će da rade sigurno još 500-600 ljudi u onom trenutku kada vinogradi postignu svoj maksimum. To je 700 hektara i mogu da kaže da tako lep prizor nismo odavno videli, šta znači od 700 hektara potpuno divljeg prostora gde su bili glodari, zmije i divlje deponije, sada je to jedan predivan prostor. Radnici rade punim kapacitetom, a imate i ljude koji tu sređuju i svoje vikendice“, preneo je svoje odeševljenje Cvetanović .

Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ naveo je da su najpre izvedeni zemljani radovi.

„Obaljen je iskop, zatim su završeni radovi na ugradnji tampona od šljunka, a sada je u toku ugradnja tampona od tucanika, posle čega sledi asfaltiranje. Rok za završetak radova je 60 dana, a radovi su u toku blizu mesec dana i očekujemo da, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, radovi budu završeni u roku. Ono što je bitno za meštane ovog mesta, u nastavku ove ulice je ulica Milutina Smiljkovića u Donjem Stopanju, gde je završena vodovodna mreža i sada smo u situaciji da i tamo uradimo asfaltiranje. Na leto nas očekuju i ti radovi,“ dodao je on. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.