Cvetanović primio delegaciju Ohrida

Izvor: JUGpress.com, 02.Sep.2017, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović primio delegaciju Ohrida

LESKOVAC

Delegaciju makedonskog grada Ohrida, koja boravi u Leskovcu u poseti Roštiljijadi, primio je u svom kabinetu gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je tom prilikom istakao da Roštiljada kao manifestacija uživa ugled ne samo u Srbiji, nego i u regionu i da to potvrđuje veliki broj stranih delegacija koje su ove nedelje bile u poseti našem gradu.

„Nakon što smo ugostili naše prijatelje iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bugarskih gradova Elin Pelin i PErnik, zatim iz Bijeljine, Batočine, sa nama su i čelnici Ohrida, najpoznatijeg turističkog centra u Makedoniji. Mi imamo odličnu saradnju sa mnogim makedonskim gradovima, kao što su, pored Ohrida, Skoplje, Strumica, Kočani, a sa Kumanovom smo pobratimski gradovi. Leskovac i Ohrid neguju dugogodišnje prijateljske i jake veze na području kulture, obrazovanja, turizma i sporta. Ovakve posete su dobra prilike da i dalje radimo na unapređenju saradnje i razmenjujemo dragocena iskustva, naročito u oblasti turizma.“

Gradonačelnik opštine Ohrid Nikola Bakračeski zahvalio se na prijemu i mogućnosti da prisustvuje tradicionalnoj manifestaciji kakva je Roštiljijada.

„Želim da čestitam svima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije kako bi ona imala ovoliki broj posetioca i želim vam da ona još dugo traje. Grad Leskovac je nama dosta drag, jer mnogi Leskovčani imaju prijatelje i rođake u Ohridu. Oni se često druže i razvijaju svoje prijateljske i rodbinske veze. Mnogo turista dolazi kod nas odavde, možemo da kažemo i da je Srbija visoko rangirana u tom smislu u Makedoniji. Siguran sam da možemo još više doprineti na razvoju saradnje naša dva grada.“

Ovom prilikom domaćini i gosti su razmenili i prigodne poklone.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.