Izvor: JUGpress.com, 18.Jan.2021, 19:34

Cvetanović održao sastanak sa direktorima leskovačkih škola

LESKOVAC

Po tradiciji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović održao je pred početak drugog polugodište školske 2020/2021. godine sastanak sa direktorima leskovačkih osnovnih i srednjih škola.

Nakon promo filma o ulaganjima lokalne samouprave u prosvetu, gradonačelnik je rekao da se na osnovu izveštaja vidi da je uspešno završena 2020. godina, uprkos epidemiji virusa korona.

„Većina >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vaspitno-obrazovnih ustanova vredno i posvećeno radi, ali ste se zahvaljujući dobroj organizaciji i stručnom kadru uspešno preusmerili na onlajn nastavu. Ova epidemija nam je pokazala da je u svakom poslu najvažnija fleksibilnost, prilagodljivost i spremno dočekivanje promena. Vi ste se uspešno adaptirali novonastaloj situaciji i uz veliku posvećenost nastavnika pre svega uspeli da zaštitite učenike od zaražavanja, bilo je sporadičnih slučajeva, ali i da ostvarite veći deo nastavnog plana. Ujedno smo uvideli koliko su uslovi rada važni, a da su za kvalitetnu nastavu u 21. veku moderna oprema, savremeni kabineti, obučenost osoblja i informatička pismenost presudni. Iza nas je težak period, odgovorno ponašanje, fleksibilnost i dobra organizacija će nam i u ovom polugodištu biti neophodni. Naš zajednički cilj je da na pravi put izvedemo mlade naraštaje na čijem znanju, veštinama i idejama počiva budućnost našeg društva.“

Marina Ilić, načelnica Školske uprave je rekla da su sve škole na teritoriji Leskovca počele sa nastavom i da škole kreću sa radom po modelu koji koji su odredile meseca septembra. Direktori koji su učestvovali u raspravi su u svojim izlaganjima zahvaljivali na onome šta je lokalna samouprava uradila u njihovim školama, napominjući da decednijama do sad nije ulagano u školstvo.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.