Izvor: JUGpress.com, 05.Mar.2024, 23:01

Cvetanović obišao kompanije „Erenli“ i „Statovac“

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je pogon turske kompanije „Erenli“ i distributivni centar lokalanog preduzetnika „Statovac“. Direktor kompanije „Erenli“ Fikret Ajnibal proveo je gradonačelnika kroz proizvodni pogon i upoznao ga sa načinom proizvodnje creva koja se koriste za auto-industriju i prezentovao mu rad i planove >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kompanije.

„Naša kompanija postoji od 1959. godine i u Srbiji, odnosno Leskovcu zapošljava oko 80 radnika, a za mesec dana se očekuje da bude oko 100 zaposlenih. Pored ogranaka u Turskoj i Srbiji imamo i ogranke u Nemačkoj. Sarađujemo sa Dajmlerom, Audijem i Poršeom, kao i sa Citroen mrežom. U planu je proizvodnja plastičnih creva za električna vozila. U naredne dve godine planira se proširenje proizvodnje, a broj zaposlenih do 2026. godine biće 350“ rekao je Ajnibal, objavljeno je na sajtu grada.

Gradonačelnik Cvetanović zahvalan je turskom investitoru što je odabrao upravo Leskovac.

„Ceo tim u lokalnoj samoupravi je učestvovao u realizaciji ovog projekta od prvog sastanka do danas kada očekujemo svečano otvaranje.“

Obišao je gradonačelnik i distributivni centar kompanije „Statovac“, gde mu je domaćin bio direktor Marko Marković, koji ga je proveo kroz distributivni centar i izložbeni prostor u kojem se kupcima prikazuju proizvodi.

„Kompanija izvozi u 26 zemalja od toga dve u Africi. U drugoj fazi očekujemo modernizaciju centra sa liftovima, a posvećeni smo ravnomernom razvoju svih segmenata kompanije. Magacin se prostire na 4000m2, ima 6500 paletnih mesta. Svrha magacina je uskladištenje robe iz uvoza, privatno carinsko skladište. Sva roba koja stiže iz uvoza se skladišti u magacinu. Opremljen je najnovijim softverom, što je najbolji sistem za manipulaciju robom, uz softver, opremljen je gravitacionim i električnim konvejerima. Poseduje sledeće licence: Dizni (Spajdermen, Miki, Mini, Stič), Koka Kola, Čupa čups, FK Paritzan i Crvena zvezda, Fudbalski savez Srbije, FK Barselova i Real Madrid“ rekao je u predstavljanju firme direktor Marković.(kraj) IS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.