Cvetanović obilazio mesne zajednice

Izvor: JUGpress.com, 20.Nov.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović obilazio mesne zajednice

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas, u pratnji novinarskih ekipa, obišao  četiri mesne kancelarije: ”Prva južnomoravska brigada” i ”Veljko Vlahović” u gradu, Podrimce i Vinarce.

” Od grada smo dobili 260.000 dinara za sanaciju krova, adaptaciju i krečenje prostorija i sanitarnog čvora. Ostaje da uredimo prilaz i stepenište do kancelarije, što je već dogovoreno i isplanirano. Pored objekta, mesna zajednica ”Veljko Vlahović” >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ima parče zemljišta za koje smo nedavno saznali, pa smo i njega uredili. Radi se o tridesetak  kvadrata, koji će biti privedeni nameni, kaže predsednik Dragiša Milošević.

Sekretar Jelena Djokić, slaže se sa ocenom da su prostorije, koje koristi i mesna zajednica ”Prva južnomoravska brigada” bile toliko zapuštene, da su podsećale na ambujent od pre dva veka:

“Pored navedenih radova, ofarbali smo stolariju, uredili terasu i prilaz kancelarijama, tako da smo za redovne sastanke Saveta, obezbedili uslovan prostor. Ovde se donose sve važne odluke za život mikro-zajednice i odavde potiču inicijative za akcije i tradicionalne manifestacije, kakva nas očekuje uskoro, a radi se o okupljanju i druženju nastarijih članova. Imamo u planu pokretanje zahteva prema lokalnoj samoupravi za asfaltiranje pojedinih saobraćajnica.

Podrimce je selo sa devedesetak kuća iz koga se mladi ne iseljavaju. Pošto je rešen višedecenijski problem sa skladištenjem smeća, jer je deponija preseljena u Željkovac, meštani gotovo da i nemaju velikih zahteva prema gradu. Sredstvima iz budžeta adaptirali su i uredili objekat mesne kancelarije, koji čeka opremanje:

“Saniran je krov, plafoni spušteni, obnovljena je fasada, a prostor smo potom okrečili. Nismo imali velike zahteve prema gradu, kome se zahvaljujem na razumevanju. Uloženo je ukupno 189 hiljada dinara i kompletan iznos je obezbedila lokalna samouprava.Ove prostorije koristiće ne samo Savet, već i seoska omladina. Ono što je važno jeste da  nema tendencije iseljavanja, jer je selo blizu grada, a imamo dobru putnu infrastrukturu, ističe predsednik, Srdjan Tasić.

Po klasifikaciji, kao i Ančiki i Bobište, Donje Sinkovce ili Donje Stopanje, Vinarce spada u takozvane prigradske mesne zajednice. Prostorije za rad saveta su postojale, medjutim, u njih se, kao i u prethodnim slučajevima, godinama nije ulagalo.

“Grad je obezbedio 700 hiljada dinara. Uredili smo fasadu objekta i unutrašnjost. Adaptiran je krov,postavljeni  oluci, mokri čvor adaptiran. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati podršku lokalne samouprave oko nastavka izgradnje kanalizacije, uredjenje škole i uvodjenje parnog grejanja u školsku zgradu,nastavak nasipanja ulica grebanim asfaltom. Najoštećenije su ulice ”Borka Filipovića”, ”11. Oktobar” i Vojvode Mišića.

Grad želi da pokaže koliko mu je pravilno funkcionisanje mesnih zajednica važno, pa smo, odmah po završenim izborima, sa savetima započeli dogovore oko rekonstrukcije zajedničkih mesnih objekata. Taj posao već je završen u Gornjem i Donjem Sinkovcu, Turekovcu, Belanovcu, Karadjordjevcu i u njega je lokalna samouprava uložila dva miliona dinara.

“Prošle nedelje smo otvorili novu zgradu u naselju Ančiki, koju mesna zajednica deli sa ambulantom i njenu izgradnju smo finansirali sa 14,7 miliona. U Maloj Kopašnici, finiširana je prva faza radova, vredna 2,5 miliona. Podjednako su nam važne sve mesne zajednice i ove godine smo posetili 58 njih, kojima smo pomogli na različite načine, od izgradnje objekata, preko naspipanja i asfaltiranja puteva, do uredjenje dvorišta, što je koštalo 19 miliona dinara.Za stalne troškove i deblokadu pojedinih MZ, izdvojili smo  sedam miliona, podsetio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Do kraja godine, prema njegovim najavama, biće završen objekat u Nakrivnju,  što je iziskivalo ulaganje od 500.000 dinara To daje zbirnu cifru od oko 30 miliona, koje je grad ove godine  obezbedio za mesne zajednice na svojoj teritoriji.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.