Cvetanović o slučaju ”lažna diploma”: Jedan od najvećih skandala u mojoj političkoj karijeri

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2023, 18:21

Cvetanović o slučaju ”lažna diploma”: Jedan od najvećih skandala u mojoj političkoj karijeri

Skoro godinu dana od kako je otkriveno da je dugogodišnji radnik leskovačkog Javnog preduzeća Pijaca bio zaposlen sa lažnom diplom, taj slučaj komentarisao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji kaže da se radi o jednom od najvećih skandala u njegovoj političkoj karijeri. Nakon tog slučaja formirao je, kaže, komisiju za proveru diploma zaposlenih u javnom sektoru koja je utvrdila da takvih slučajeva više nema, ali je istakao da je veliki broj službenika diplome >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stekao na privatnim fakultetima.

Javno komunalno preduzeće Pijaca našlo se tokom aprila prošle godine u žiži interesovanja, pošto je otkriveno da je radnik tog preduzeća Ivan Milivojević nekoliko godina radio sa lažnom diplomom. Direktor Pijace Milan Stojković branio se tada da je Milivojević zaposlen tokom mandata drugog direktora i da je odmah reagovao i otpustio ga, a taj slučaj, iako je od njega prošlo 10 meseci, komentarisao je danas i prvi čovek Leskovca. Gradonačelnik formirao komisiju za proveru diploma; foto: M. M.

Ja i dalje mislim da se taj čovek šalio i bio sam šokiran da on sam priča da je diplomu dobio na poklon od oca. Moram da vam priznam da ću izjavu tog čoveka i ceo taj slučaj pamtiti kao jedan od najvećih skandala u mojoj političkoj karijeri, iako u njemu nisam učestvovao - rekao je Cvetanović.

Nakon toga je, kaže, odmah oformio komisiju koja je ispitala sve diplome zaposlenih u javnom sektoru i da je utvrđeno da nema više lažnih diploma.

Da me neko ne razume pogrešno, ali veliki je broj koji su zapošljeni i u naše vreme i pre nas sa diplomama privatnih fakulteta. Na zapadu su privatni fakulteti prestiž i iznedruju najbolje kadrove, a kod nas su samo izjednačeni sa državnim i... to je to. Obaveza komisije je bila da uputi dopise prema svim fakultetima i proveri status diplome naših upošljenika, te da li su one validne ili falsifikovane i drago mi je da nismo naišli na još neki takav slučaj - kaže Cvetanović.

Inače, Cvetanović je danas sa saradnicama osim JKP Pijaca obišao i JKP Komunalac, odakle je opet najavljena gradnja spalionice životinjskog otpada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Cvetanović obilazio i JP Pijaca

Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2023

LESKOVAC..Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je i Javno preduzeće „Pijaca“, a na konferenciji za medije tom prilikom je rekao očekuje da „Pijaca“ zasija novim sjajem, upotpuni novi izgled tog dela grada i zajedno sa obližnjim parkom učini ga estetski prijemčivijom celinom,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.